PLES MUNJA

VIDEO: SPEKTAKL POSVEĆEN NIKOLI TESLI 50 METARA POD ZEMLJOM, U SREDIŠTU MOSKVE Neki od promatrača su čak isprobavali ‘elektrošokove’

 Screenshot YouTube

Pedesetak metara ispod moskovskih ulica priređen je spektakularan light show posvećen Nikoli Tesli u kojem su mogli uživati korisnici metroa. Neki su sretnici čak bili dovoljno ‘sretni’ da isprobaju ‘elektrošokove’ unutar Faradayevog kaveza.

Događaj organiziran na stranici metroa Mendeljejevskaja privukao je stotine ljudi, a munje i senzacionalna igra svjetla organizirani su u čast slavnog izumitelja Nikole Tesle, i to u sklopu šire manifestacije ‘Noć u metrou’.

Prije samog showa posjetitelji su mogli poslušati kratko predavanje o Nikoli Tesli. ‘Sudionici su mogli naučiti doista fascinantne činjenice iz biografije jednog od najvećih i najtajanstvenijih znanstvenika. Upoznali smo ih s Teslinim dostignućima s naglaskom na izmjeničnoj struji kao i utjecaju električne struje na ljudsko tijelo’, stoji u objavi za medije moskovskog metroa.

Oni najhrabriji mogli su isprobati bezopasnu igru električne energije unutar Faradayevog kaveza. Projekt je pripremalo više od 150 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:48