SRCE KUHINJE

VIDEO: Stiže štednjak kojem ne trebaju ni lonci i tave

Štednjak za koji vam nisu potrebni ni lonci ni tave, pa čak ni kuharica, a uza sve to se i vrlo lako održava ubrzo bi mogao postati pravi hit bijele tehnike.

Kada ogladnite sve što trebate učiniti je dlanom oblikovati udubinu u kojoj ćete ispeći jaja ili skuhati čaj. Potom jednostavnim pokretom prsta podesite temperaturu.

Ovaj štednjak – radna površina nazvan 'Srce kuhinje' postat će nezaobilazna oprema kuhinje budućnosti, predviđa Electrolux.

Tvrtka za sada još ne planira pokretanje proizvodnje, međutim, radi na razvoju koncepta koji bi kroz nekoliko desetljeća mogao postati najvažniji kućanski aparat.

Površina grije samo u području u kojem se nalaze namirnice, a prije toga ih analizira i nudi brojne recepte. Ako vam je potrebna veća posuda za izdašniju količinu hrane, jednostavno pritiskom ruke utisnete veću 'zapreminu'. Budući da ne zahtijeva posude za kuhanje, smanjuje se i potreba za pranjem - kada je obrok gotov štednjak se samo prebriše krpicom.

Electrolux tvrdi da će 'Srce kuhinje' biti energetski učinkovito i izuzetno praktično za potrebe urbanog društva budućnosti. Ističe kako od 2008. po prvi put u povijesti više ljudi živi u gradovima nego na selu, a prema predviđanjima UN-a taj bi postotak do 2050. trebao narasti na više od 74 posto. Taj pritisak stvorit će potrebu za prostorom i multipraktičnim uređajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:01