DIGITALNI NOGOMET

PRVI PUT U HRVATSKOJ MAGENTA 1 TURNIR Prvo FIFA 17 finale pratilo više od 150 tisuća čitatelja Jutarnjeg i Slobodne Dalmacije

U subotu je u Splitu započeo veliki Magenta 1 Gaming turnir u FIFA-i 17 na novom PlayStation 4 Pro koji organizira HT uz Jutarnji kao medijskog partnera, a live stream polufinala i finala pogledalo je gotovo 150 tisuća čitatelja jutarnjeg.hr i slobodnedalmacije.hr.

T-centar u splitskom šoping centru City Center One ugostio je 64 igrača digitalnog nogometa, a finale su igrali 14-godišnji Nikola Kušeta i njegov vršnjak Dino Martedić. U napetoj je borbi s minimalnih 1:0 trijumfirao Martedić te je kući ponio Playstation 4 Pro, glavnu nagradu Magenta 1 Gaming turnira.

'Prijavio sam se na turnir kako bi osvojio Playstation 4 Pro i u tome sam uspio', rekao je Martedić nakon trijumfa u finalu.

Jutarnji.hr i slobodnadalmacija.hr prenosili su polufinalne utkamice te samo finale uživo na portalu i na svojoj Facebook stranici, čineći ih prvim hrvatskim medijima koji su to napravili.

Da bi ugođaj bio poput onog na pravim nogometnim utakmicama angažirani su renomirani sportski novinar i komentar Saša Sušec te profesionalni komentator natjecateljskog igranja video igara Ivan Švajhler.

Zanimljivo je bilo kako se Sušec snalazi u komentiranju utakmice između dva Real Madrida u kojima s obje strane igraju Cristiano Ronaldo i Luka Modrić.

U trenutku ove objave, prijenos polufinala i finala pogledan je više od 150 tisuća puta.

Sve su dobne skupine bile zastupljene među sudionicima turnira za koji se prijavilo čak 400 ljubitelja FIFA-e 17, a u kojem je na kraju sudjelovalo njih 64-ica. Tijekom odmjeravanja snaga u FIFA-i navijanja nije nedostajalo, a T-centar i Magenta 1 Gaming turnir bili su glavna strakcija u splitskom trgovačkom centru na kraju grada.

Od 1993. godine, kada je izašla prva igra iz serijala, do danas, igre iz franšize FIFA prodane su u više od 150 milijuna primjeraka diljem svijeta i to FIFA serijal čini najuspješnijom sportskom franšizom među video igrama. FIFA igre tijekom godina uredno dobivaju visoke ocjene od kritičara i niti jedna igra iz FIFA serijala u posljednjih sedam godina nema prosječnu ocjenu manju od 80 na Metacriticu.

Osim turnira u FIFA-i 17, svi su zainteresirani mogli na novim konzolama isprobati i Ubisoftovu igru Watch Dogs 2.

Pred nama su još tri turnira, od kojih je sljedeći onaj u Osijeku koji će se održati 3. prosinca u šoping centru Portanova.

Pozivamo sve gamere i zaljubljenike u digitalni nogomet iz Rijeke da se prijave i osiguraju svoje mjesto na turniru jer na turniru ima mjesta samo za vas 64-ero.

Prijave za turnir Zagrebu (17.12.2016.) još nisu otvorene.

Pratite jutarnji.hr za više informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:52