SAMO ZA NOVI MAGNUM

NOVA HRVATSKA ZVIJEZDA MAJA BAJAMIĆ: 'Ne pristajem se mijenjati zbog novca, uvijek sam ga pošteno zarađivala, pa čak i po skladištima'

Frizura by: Vikler i ruž
 Neja Markičević / CROPIX

Čar pozornice, svjetla reflektora i prva studijska snimanja doživjela je već s pet godina u dječjem zboru Marjanski tići. Ta ista Dalmatinka koju poznajemo po singlovima “Nešto”, “Sada treba mi” i “Kao prvi put” danas ima 26 godina i entuzijastično planira samostalnu kantautorsku karijeru. No u međuvremenu se okušala u raznim ulogama, onima na pozornici, ali i onima koje je život stavio pred nju.
Splićanka Maja Bajamić doista je prava kraljica transformacije.

Od fizičkih i vokalnih imitacija glazbenih zvijezda poput Arethe Franklin, Michaela Jacksona i Doris Dragović pa sve do brojnih preobražaja na privatnom planu. Pjeva otkad zna za sebe, kao džudašica osvajala je medalje i pobijedila astmu, pleše i svira gitaru, volontira u udruzi Jak kao Jakov, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, završila je srednju medicinsku školu i odradila praksu u bolnici, no ipak je potom upisala Filozofski fakultet, radila je noćne smjene u Zari, pjevala na kruzerima i nastupila u nekoliko televizijskih showova, a bila je i dio trija Ladies te pjevačica u Teškoj industriji.

Kao tinejdžerica si osnovala vlastiti bend i sa sastavom Gospe od Zdravlja snimila album duhovnih pjesama, a bila si i dio pop-rock grupe Samostan. Pjevaš li i danas duhovne pjesme? Koliku ulogu vjera ima u tvom životu?
- Veliku, najveću. Volim zapjevati i zahvaliti Bogu za sve. Volim i proučavam i druge religije te sam mnoga znanja stekla iz njih.

Zagreb, 200618. 
Pjevacica Maja Bajamic, pobjednica posljednje sezone showa, Tvoje lice zvuci poznato.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Pročitala sam u jednom intervjuu tvoj opis stanja na domaćoj estradi: “Vrlo je teško, puno nemorala, jako puno droge. Imala sam trenutaka kad je bilo ono, doslovno jedna pašteta za cijeli dan, bilo je dana kad nisam imala za kruh - doslovno, ali uvijek sam bila dostojanstvena u tome i nikad nisam željela podleći ičemu trećem, petom, desetom, da bi se moja uspješnost ostvarila odmah”, a spomenula si i da si bila oštra i sirova kad su ti nudili nemoralne ponude. Većini se estrada čini glamuroznom pa je teško povjerovati da je to daleko od stvarnosti.
- Sve što sam rekla istina je. Jasno i glasno pokažem što mislim o takvom pristupu i napuštam prostor.

Koliko je to često, zašto se u javnosti glasnije ne govori o takvom stanju?
- Zato što ga se nerijetko percipira kao nešto normalno i nešto što se podrazumijeva. Svim mladim ženama glazbenicama i u bilo kojim drugim profesijama želim reći da to nije dio našeg svijeta, ako mi same tako ne odlučimo.

Zagreb, 200618. 
Pjevacica Maja Bajamic, pobjednica posljednje sezone showa, Tvoje lice zvuci poznato.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Kad smo zadnji put razgovarale, rekla si da jedva čekaš izlazak tvoje nove pjesme “Propušten poziv”. Kako je prošlo? Je li pjesma novi ljetni hit?
- Pjesma je objavljena, svi na YouTube! Izašla je na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe, a pravi je street chill, najavljuje ljeto i ljetno stanje uma. Tekst su napisali Krešo Bengalka i Žuvi, glazbu Krešo Bengalka, tonski ju je snimio Saša Antić iz TBF-a, mix i master Vrh, a redatelj, snimatelj i montažer je Marko Čordaš iz studija Jeka.

Spomenula si ranije i da si napisala tekst i glazbu za više od 17 pjesama te da u srpnju izlazi i tvoj prvi samostalni projekt. Možeš li nam sada nešto više otkriti?
- Čut ćete uskoro! Pjesme tematski i glazbeno predstavljaju šaroliki opus mene i okoline kojoj pripadam.

OSTATAK PROČITAJTE U NOVOM MAGNUMU KOJI JE NA KISOCIMA UZ JUTARNJI LIST U ČETVRTAK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:04