Sve bliže cilju

Jedna od najvećih hrvatskih IT tvrtki korak bliže burzi: 'Pripremamo se za investitore'

Span je već dvije i pol godine dio velikog programa za male i srednje tvrtke koji organizira Londonska burza
Nikola Dujmović, SPAN
 Ivan Lacković / Hanza Media

Jedna od vodećih hrvatska IT kompanija Span postala je dioničko društvo te je tako došao jedan korak bliže izlasku na burzu, odnosno dolaska do cilja Uprave i Nikole Dujmovića, direktora i jednog od suosnivača kompanije.

- Span je već dvije i pol godine dio velikog programa za male i srednje tvrtke koji organizira London Stock Exchange. Za nas je to velika čast jer se tvrtke biraju prema kvaliteti i onome što i kako rade. U sklopu tog programa provode se treninzi na burzi, dok predavanja drže korporativni odvjetnici, te pripremamo prezentacije i izlazak pred investitore – izjavio je Dujmović za ICTbusiness.

Riječ je o, kako saznajemo, programu Elite koji organizira Londonska burza u sklopu izvještaja o 1000 najbrže rastućim malim i srednjim tvrtkama u Europi. Od tvrtki koje su već završile Elite, tvrdi Dujmović, njih tridesetak izlistalo je svoje dionice na burzi, a čelni čovjek jedne od najvećih domaćih IT kompanija nada se skorašnjem listanju i Spanovih dionica na Zagrebačkoj burzi.

Ranije ove godine kompanija je sklopila 27 milijuna dolara vrijedan ugovor s Ukrajincima. Preciznije, riječ je o trogodišnjem ugovoru s ukrajinskom kompanijom Metinvest, čiji su vlasnici ukrajinski milijarderi Rinat Ahmetov i Vadim Novinski, o isporuci Microsoftovih licenci za sedam tržišta na kojima Metinvest posluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:30