Doživi jedinstvenu raznolikost u Ski amadéu, najvećem skijaškom odmaralištu u Austriji

 

Još učinkovitije žičare, digitalne ponude i pregršt užitaka glavne su odlike sezone 2019./2020.

Pet regija, 760 kilometara staza, 270 liftova i 260 skijaških koliba i planinskih restorana sa samo jednom skijaškom propusnicom – to je Ski amadé. Salzburški Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal dio su najvećeg austrijskog skijaškog odmarališta. Pod nazivom TASTE Ski amadé obuhvaćena je kompletna ponuda udruženih skijališta, među koju također spadaju nove gastro-skijaške rute koje skijašima pomažu u pronalaženju najboljih kulinarskih odredišta. Ove je zime novost također opcija Friend Tracker u aplikaciji Ski amadé Guide, pomoću koje možete locirati vaše prijatelje na skijalištu (dakako, uz njihovu prethodnu suglasnost i ako su i vaši prijatelji digitalno povezani). Događanja u sklopu Ski amadé nećete morati dugo tražiti. Naime, bit će ih toliko da će svatko brzo pronaći nešto za sebe. Posebno široka ponuda ponovno očekuje ljubitelje snježnih parkova pod motom RIDE Ski amadé, kao na primjer tura Cash4Tricks.

Nove, još učinkovitije žičare u Schladming- Dachsteinu i u Mühlbach/Dienten na Hochkönigu

„Kao najveća skijaška organizacija u Austriji dosad smo osobitu korist imali od ogromnih investicija u sigurnost snježnog pokrivača i od inovacija na području doživljaja i tehnologije. Već odavno spadamo među najmodernija skijaška odredišta i neprestano radimo na daljnjem unapređivanju“, kaže Christoph Eisinger, direktor Ski amadé. Njegove riječi potvrđuju planirane investicije za sezonu 2019./2020. Skijališta u sklopu Ski amadéa sveukupno planiraju investicije od oko 70 milijuna eura, koje, između ostaloga, obuhvaćaju projekte liftova kao primjerice u Schladming- Dachsteinu ili na Hochkönigu: na Schladminger Planai gradi se moderna kabinska žičara sa 153 gondole za 10 osoba koje mogu prevesti 3 800 osoba po satu. Staru dvosjednu sjedežnicu zamijenit će ultramoderna kabinska žičara za 10 putnika koja po satu preveze 2 400 osoba. Također se investiralo u nabavu uređaja za održavanje staza, osiguravanje snježnog pokrivača i u povećanje kvalitete usluga.

Preko 90 posto staza s mogućnošću zasnježi- vanja jamče neometano uživanje na snijegu

Skijaški savez Ski amadé sveukupno se diči s 760 kilometara staza, od kojih je pre- ko 90 posto tehnički prikladno za zasnježivanje. Ski amadé je tijekom proteklih pet zimskih sezona preko 131 milijuna eura uložio samo u izgradnju infrastrukture za zasnježivanje, pri čemu je dodatnih preko 17 milijuna za zasnježivanje u pripremi za sezonu 2019./2020.

TASTE Ski amadé: Osmišljavanje gastro-skijaških ruta i 10 godina Tjedna skijanja i vina

Samo ime TASTE Ski amadé otkriva sve: u Ski amadéu može se jako dobro jesti i piti. Zahvaljujući brojnim inicijativama, gosti već dugi niz godina mogu istinski uživati u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. Jedna od njih je svakako manifestacija pod nazivom Tjedan skijanja i vina, koja ove zime slavi desetu obljetnicu. Spomenuta se manifestacija održava svake godine u ožujku te uz brojna kušanja vina u skijaškim kolibama i hotelima u dolini iz godine u godinu nudi sve više različitih gastronomskih događanja. Tako se, na primjer, u Großarlu, u Gasteinu i na Hochkönigu nudi večera u gondoli uz odgovarajuću vinsku ponudu, na Hochkönigu postoji tzv. vinogradar- ska gondola, dok se u Salzburger Sportweltu organiziraju brojne degustacije vina. Osim toga, u to se vrijeme također održava i tzv. najviša farmerska tržnica u Alpama, u sklopu koje lokalni farmeri i proizvođači nude svoje proizvode u različitim koliba- ma na čitavom području Ski amadé. Ove se zime Tjedan skijanja i vina održava od 14. do 21. ožujka 2020.

Nove gastro-skijaške rute skijašima nude razne pogodnosti. Naime, zahvaljujući pomno isplaniranim rutama, skijaši mogu ne samo upoznati dotično područje, nego i otkriti najbolja kulinarska odredišta uz staze i u dolini. U svakoj od pet regija pos- toje od dvije do četiri različite rute koje su opisane u aplikaciji Ski amadé Guide i na internet stranicama Ski amadé. Oni koji odluče isprobati spomenute rute, mogu jed- nostavno slijediti aplikaciju koja će ih voditi od kolibe do kolibe. Svaka od ruta nosi različiti naziv, pa su tako u ponudi npr. „Slatko iskušenje“ u Salzburger Sportweltu,

„Štajerska gastro–skijaška ruta u Schladming-Dachsteinu“, „Skijaško-ga-stronoms- ka tura u Gasteinu“, „Tura uživanja u aromatičnom bilju“ na Hochkönigu ili „Ruta užitaka“ u Großarltalu. Sve preporuke su zapravo preporuke domaćina i mogu se, dakako, pogledati i bez savladavanja ponuđene rute.

Novo: aplikacija Ski amadé Guide od sada s funkcijom Friend Tracker

Uz informacije i vrlo precizan alat za praćenje i izračun ruta, ova aplikacija također nudi fotografski realistične 3D karte koje gostima omogućuju savršenu pripremu za skijanje. Za nadolazeću sezonu skijanja su u Ski amadé smislili novu i vrlo praktičnu funkciju za aplikaciju, tzv. Friend Tracker. Preuzmete li aplikaciju na mobitel, možete se digitalno povezati s prijateljima koji također imaju aplikaciju te ih locirati na skija- lištu. Jedini preduvjeti su da obje osobe daju svoju suglasnost te da aplikacija bude otvorena barem u pozadini kako biste se mogli vidjeti. Riječ je o praktičnom alatu ne samo za prijatelje, već i za obitelji – kada primjerice pomladak želi provesti par sati u snježnom parku ili na stazama, a roditelji bi radije obišli nekoliko koliba.

RIDE Ski amadé: snježni park, funslope i funcross – cool ponude za djecu i tinejdžere

Kickeri, sliding, jumping; RIDE Ski amadé ima sve što boarderima i freestylerima treba na snijegu. Tu su, dakako, i svi mogući tereni za zimske sportove u sklopu Ski amadé, kao i deset snježnih parkova, 13 funslopeova i funcrosseva te brojne pre- poručene freeride rute. RIDE Ski amadé također nudi otkačena događanja i partije oko snježnog parka i freeskija. Posebno je popularna tura Cash4Tricks, tzv. pop-up- event u sklopu Ski amadé na kojem sudionici izvodeći otkačene skokove na brojnim za to predviđenim lokacijama mogu zaraditi ne samo pljesak, nego i novac, i to u gotovini! Od ove je zime po prvi put u ponudi skupna karta za čitavu turu. Sudionici na najmanje četiri termina mogu osvojiti zanimljive nagrade. Mlade snowboarderice i ljubiteljice slobodnog stila doći će na svoje na posebno za njih organiziranim do- gađanjima u sklopu Girls days.

Ski amadé MADE MY DAY: dani ispunjeni doživljajima za istinske wow-trenutke

Dnevni paketi za pregršt doživljaja Ski amadé MADE MY DAY mogu se rezervirati uz kupljenu skijašku propusnicu. U pakete je uvijek uključen profesionalni skijaški vodič i – ovisno o regiji i ponudi – razni posebni doživljaji, od doručka u gondoli s tzv. early-bird-skijanjem, freeride tura, ski-yoge, kulinarskih događanja i šetnji na snje-žnim krpljama, tako da svatko može pronaći nešto za sebe. U okviru Ladies weeeka svaka regija u ponudi ima dodatan paket posebno namijenjen ženama.

Cool događanja tijekom zime 2019./2020.

U sklopu Ski amadé u ponudi su brojna događanja, koja su toliko raznovrsna da će svatko sigurno naći nešto za sebe, od zabava otvorenja s nastupima uživo preko utrka svjetskog kupa profesionalnih skijaša, brojnih događanja u snježnim parkovi- ma do koncerata jazz i pučke glazbe.

Osim toga: skijaška propusnica Ski amadé vrijedi u svih pet regija i za sve staze skijaškog saveza. 6-dnevna skijaška propusnica u glavnoj sezoni stoji 275,50 EUR (mladi 206,50 EUR, djeca 138 EUR).

Informacije za goste Ski amadé: www.skiamade.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:01