'Gradi vile s tvrtkom kojoj daje poslove'

ZAGREB - Supruga Milana Kujundžića, ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava, izgradila je dvije urbane vile u Zagrebu sa suprugom direktora tvrtke Olympus, koja dobiva višemilijunske poslove od KB Dubrava!



Zbog toga je Željko Klisović, neurolog u Kliničkoj bolnici Dubrava, koji je nedavno otpužio svog šefa Anđelka Vrcu da je nestručnim liječenjem skrivio smrt nekolicine pacijenata, optužio Kujundžića za ‘lopuvluk i namještanje poslova bolnice’. Tvrdi da KB Dubrava godišnje daje tvrtki Olympus poslove vrijedne 4 milijuna kuna. Cijeli je slučaj prijavio Uskoku. Redakcija Jutarnjeg lista istražila je Klisovićeve optužbe.



U Gračanima na adresi Draškovec 8 b tvrtka Zidni vrt, koju je prema sudskom registru osnovala Tatjana Kujundžić, zaista gradi dvije urbane vile od 400 kvadrata. Jedan od dva tamošnja stana se preko jedne agencije za nekretnine već prodaje za iznos od pola milijuna eura, a kao kontakt osoba navedena je Snježana Mrkša, supruga Nevena Mrkše, direktora Olympusa. Iako nam S. Mrkša nije željela otkriti za koju tvrtku radi, ni tko je investitor vila, Tatjana Kujundžić je priznala poslovnu suradnju sa suprugom direktora Olympusa.





Supruga dr. Kujundžića gradi vile sa suprugom direktora tvrtke Olympus koja radi za KB



Gdje su sporne vile



Luksuzne građevine od 400 kvadrata grade se na adresi Draškovec 8 u Gračanima
Što piše u prijavi

- Državnim insitutucijama i svima ostalim nadležnim organima moja su vrata otvorena, no ne želim razgovarati s novinarima. Tvrtka Zidni vrt je moja, a moja je privatna stvar što i gdje gradim. Istina je da sa mnom radi Snježana Mrkša, no ne znam kakve to veze ima - rekla je Tatjana Kujundžić.



Na sugestiju da je riječ o supruzi direktora Olympusa, tvrtke koja uspješno posluje sa bolnicom u kojoj je ravnatelj njezin supug, Tatjana Kujundžić, koja se tada veoma uzrujala, odgovorila je kako njezina tvrtka ne radi s bolnicom te je poklopila slušalicu.



Milan Kujundžić priznao je kako radi s tvrtkom Olympus te dodao da s tom tvrtkom radi 80 posto svjetskih bolnica. Osim toga, rekao je Kujundžić, već 15 godina poznaje Mrkšu jer su živjeli u istoj zgradi.



No ravnatelj KB Dubrava kaže kako nikom nije pogodovao u poslu, što svaka institucija može provjeriti.



- Točno je da moja žena ima firmu te da je sa Snježanom Mrkšom kupila zemljište u Gračanima na kojem se grade dvije kuće. No institucije mogu provjeriti prijeklo novca, dakle kako je dobila kredit i kako ga otplaćuje. Mislim da je nakon svih ovih Klisovićevih istupa u medijima jasno o kakvom je čovjeku riječ i on više nije moj problem - rekao je Kujundžić.



Moja je privatna stvar što i gdje ja gradim. Tvrtka Zidani vrt je moja



Tatjana Kujundžić

Željko Klisović siguran je, kaže, da Kujundžić namješta poslove tvrtki Olympus i da na taj način “pere novac”.



- Meni je dosadilo ovu bitku dobivati na runde i odlučio sam se za nokaut. Tim namještanjem poslova Kujundžić i Mrkša peru novac. Takvim novcem njihove supruge preko građevinske tvrtke Zidni vrt, čija je vlasnica Tatjana Kujundžić, grade urbane vile na Gračanima vrijedne nekoliko milijuna kuna.



Riječ je teškom sukobu interesa. Zapravo, Olympus nije jedina takva tvrtka. Ima cijeli niz računa koji se napuhuju, računa koji se preplaćuje u iznosima koji ne odgovaraju stvarnosti - rekao je Željko Klisović, koji je razloge iznošenja ovakvih optužbi objasnio riječima da bi to učinio svaki savjesni građanin.

  


Dr. Željko Klisović sredinom je kolovoza primio prijetnju da će ga progutati magla. Osoba koja se potpisala s “od Zagorca” poslala je razglednicu u bolnicu KB-a Dubrava, naslovljenu na “Za lopova Klisovića”. Osim toga pokušali su ga, kaže Klisović, nasamariti. Nepoznata osoba koja se predstavila kao dr. Berislav Pavišićrekla mu je da se javlja u ime premijera Sanadera te da bi mogao postati ravnatelj jer se izvrsno ponio u slučaju protiv nepravdi. - Dogovorio sam se s tom osobom da mu pošaljem svoju viziju bolnice. Umjesto susreta, rekao sam da ću papire autobusom poslati u Zagreb. O svemu obavijestio policiju. Autobusom sam poslao i svog prijatelja da vidi tko je primatelj - rekao je Klisović. Policija je ispitala “teklića”, a još se utvrđuje tko je naručitelj.

Klisović dobio prijetnju: ‘Pojest će te magla’





Ivana Krnić;Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:32