RAZDOR U VLADI

HSLS: Jurčić ne smije u Podravku. On je političar, a ne stručnjak

Potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok naglasio je kako Jurčić, na temelju svojih ekonomskih vještina, nikad ne bi dobio priliku upravljati tako velikim poduzećem da nije političar

ZAGREB - Ni Ljubo Jurčić ne bi trebao biti u Nadzornom odboru Podravke – poručio je potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok nakon današnje sjednice stranačkog predsjedništva. Vodstvo stranke ponovilo je svoja poznata stajališta kako u nadzornim odborima tvrtki u kojim država ima vlasniπtvo, ne bi trebali sjediti državni dužnosnici.

- Zato ni Ljubi Jurčiću nije tamo mjesto. Jer niti je on vrhunaravni stručnjak, niti je radio u prehrambenom sektoru, niti je stručnjak za financije. Da nije političar nikada ne bi došao u priliku da postane predsjednik NO - objasnio je Čehok.

I šefica HSLS-a Đurđa Adlešič ponovila je kako upravo afera u Podravci pokazuje da dužnosnicima odnosno politici nije mjesto u Nadzornim odborima.

Čehok je podsjetio kako su neki neki ljudi još 2007. godine znali što se događa u Podravci.

- Ali su u tome prestali govoriti, a nisu izvjestili mjerodavne institucije - upozorava Čehok koji je aludirao na šefa HSS-a Josipa Friščića. On je naime, prije dvije godine na skupu u Koprivnici rekao kako novci iz Podravke odlaze na Maltu.

- HSLS se niti danas želio očitovati hoće li ako se u Saboru bude raspravljalo o smjeni potpredsjednika Vlada Damira Polančeca njihova dva zastupnika dignuti ruku za njegov odlazak.

- Ne možemo odgovarati na “ki bi da bi” pitanja. Naravno da afere štete, ali puno je veća šteta ako se ne raščiste do kraja. Prije nego rasprava stigne u Sabor istraga će dati neke konkretne rezultate pa ćemo nakon toga odlučiti kako ćemo se postatiti u Saboru - rekla je Adlešič i ponovila da nitko ne smije biti zaštićen.

- Onaj tko je odgovoran treba odgovarati - dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2021 17:13