Ilegalno u gradskom stanu, a ima pansion od 400 kvadrata

rubrike

VIJESTI
više iz
OSIJEK - Damir Junušić, novoimenovani ravnatelj osječkog Centra za profesionalnu rehabilitaciju, bespravno koristi stan u vlasništvu Grada Osijeka, bez obzira na to što on i njegova supruga posjeduju pansion visoke kategorije u središtu Osijeka osnovne površine od 400 četvornih metara.



Voditelj Odsjeka za stambeno gospodarstvo osječke gradske uprave Damir Feher potvrdio je za Jutarnji list da stan broj 23 u Bračkoj ulici 144 pripada stambenom fondu Grada Osijeka i da Junušić, koji ga koristi, to čini bez valjane pravne osnove.





Damir Junušić stan koristi od 1991., mjesečno ne plaća 495 kuna najamnine, a i održavanje pokriva Grad Osijek
Bez troškova

Stan veličine 57,19 četvornih metara Junušić drži ilegalno jer u Odsjeku za stambeno gospodarenje nije u evidenciji ni kao zaštićeni najmoprimac, ni kao osoba koja s Gradom o tome ima ugovor.



Krajnje je neobično da ravnatelj javne ustanove u vlasništvu Osječko-baranjske županije nelegalno koristi stan Grada Osijeka kada je na popisu onih koji čekaju gradski stan više od 300 osoba.



Visoka kategorija



Uz to, Junušić nije socijalni slučaj koji sam ne može riješiti stambeno pitanje: pansion prijavljen na suprugu, Villa Sveti Rok, procijenjen je na 800.000 eura, odnosno šest milijuna kuna. Ta cijena još prošlog tjedna stajala je na web stranici Nekretnine.com, gdje je pansion ponuđen na prodaju, no nakon što se Jutarnji počeo raspitivati, naglo je skinuta. Pansion je visoke kategorije, ima šest soba i apartman. U prizemlju je kuhinja, dvorana za bankete, recepcija, te salon za sunčanje.  



Ne odaziva se na pozive





Dok živi u gradskom stanu bez rješenja, Janušić je na prodaju oglasio pansion sa 6 soba i apartmanom
Bez ugovora

Pansion je sagrađen 2006. i, kako stoji u oglasu o prodaji, u njega su  ugrađeni najkvalitetniji materijali i oprema. Kako neslužbeno doznajemo, gradnju pansiona pomogla je Osječko-baranjska županija.



Đurđica Krahulec, pročelnica Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet, kaže da Junušić taj gradski stan koristi od 8. kolovoza 1991. Tada je taj i još tri stana na istoj lokaciji kupio Grad Osijek, a njima je sve do 2001. upravljao Zavod za urbanizam.



Od 2001. taj stan ušao je u evidenciju Grada Osijeka i nejasno je kako ga Junušić koristi bez rješenja. Ne plaća ni najamninu od 495,35 kuna mjesečno, a Grad snosi troškove stambenog održavanja od stotinjak kuna mjesečno. Junušić je prošlog tjedna pristao na razgovor, a potom se nije javljao na pozive.





Junušić je prije radio u županijskom Uredu za obranu, a kraće vrijeme bio je i direktor Slavonske televizije. Na sadašnje mjesto ravnatelja Centra za profesionalnu rehabilitaciju došao je prije dva tjedna, i to snažnim pritiskom vrha Osječko-baranjske županije, a kako tvrdi smijenjena ravnateljica Marina Bem-Kovačević, izabran je na sjednici Upravnog vijeća na kojoj bije bilo kvoruma. 

Na vratima stana 23, u Bračkoj 144, i dalje stoji pločica s prezimenom Junušić





Drago Hedl
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:46