NEVINA U LUDNICI

Kad je Bog stvarao ženu i dao joj vaginu, nije joj dao usisavač, peglu i kuhaču, koji spadaju u rod, rodnu ulogu žene u današnjem svijetu

 Admir Buljubašić/CROPIX

Drage cure, žene i djevojčice, vrijeme je da se osvijestimo i izvučemo iz okova suvremenog svijeta. Dolje rodna ideologija! Želimo biti slobodne od okova roda, dosta nam je što smo žene-žene! Sve ostalo što nam je društvo natovarilo na vrat, pa-pa!

Nažalost, mnoge od vas nisu ni primijetile da je u našu obranu ustao nekakav odbor HAZU, to je ono gdje sjede najumniji i najugledniji Hrvati. Oni su protiv rodne ideologije, pa su onda i protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, kojom bi se Hrvatska obvezala da uloži više novca u borbu protiv nasilja nad ženama.

Fejsbuk se isprdao s njima, niz kolumnista i profesora ukazalo je na nedopustive budalaštine u tekstu, čak je i onaj mutni šef HAZU slao neke signale da on to možda ne podržava. No, činjenica je da ih je Vlada poslušala, njih i ekipu koja stoji iza svega toga, udrugu Vigilare i slične, kojima narastu rogovi čim čuju riječ “rod”. Pa nam Sabor ne ratificira Istanbulsku konvenciju, iako ju je ratificirao sav pristojan svijet.

Gdje će žena kad je muž izmlati? O tome se radi u Istanbulskoj konvenciji. Da smo normalni ljudi, u to bismo uložili novac, da u naše ime više ne tuku naše susjede i majke. Samo u 9 posto slučajeva nasilniku se izriče mjera da napusti obiteljsku kuću, nedavno je objavila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. Ako nemate super plaću, bolje vam je da držite jezik za zubima. Od onih koje se usude prijaviti, 40 posto ih se vraća nasilnicima. Poručujem svim ženama da ostanu šutjeti, rekla je nedavno uplakana žena požeškog župana, na koju se sručio gnjev okoline i najbližih nakon što je muža optužila da ju je tukao. I što je ono bilo s njim? Eno ga, još na funkciji, skuplja si bodove za napredak u karijeri.

Ali nisu HAZU i Vigilare protiv borbe protiv nasilja nad ženama, tvrde, njima samo smeta ta “rodna ideologija”. Pa smeta i meni! Što će nam rod ako imamo spol kao “prirodnu konstantu i ontološku datost”, kako to kažu naši neuki akademici? Ako si žena, to znači da imaš cice, vaginu, maternicu, možeš donijeti na svijet dijete i dojiti ga. Tvoj partner, ako si u heteroseksualnoj vezi, pretpostavljam da nema cice (dobro, dobro, obećao je da ide na dijetu), i garant ne može roditi. I to je to, ekipa. Da, zaboravila sam hormone, i to je ukratko to kako nam je priroda definirala spol, jesam li žensko ili muško. A ovo sve ostalo?

Ono sve ostalo nam doista ne treba. Zamislite sad jednu rodno oslobođenu obitelj, nekog našeg akademika naprimjer. Oni su obično stariji, nitko tu ne doji, a seksa ima samo povremeno. Zamislite dakle jednog uvaženog akademika kako sjecka kapulu, pa malo pancete i češnjaka, i mota sarme, da im se nađe preko tjedna. Iz pećnice se širi miris nedjeljnog ručka. Onda malo skoči da raširi veš, a na putu od veš-mašine do kuhinje uhvati se za glavu zbog globalnog zatopljenja, jer sunce u siječnju pokazuje koliko dugo nije oprao prozore…

Njegova supruga, ne-akademkinja (od 160 članova HAZU imamo koliko žena? Na njihovoj stranici našla sam 14) pritom leži na kauču i bulji u mobitel. Uskoro sjedaju za stol. “Idiote, opet si presolio juhu”, prosikće. On se strese i uvuče glavu u ramena. Dobro je, nije previše nervozna, ništa mu nije doletjelo u glavu.

Baš me zanima je li itko od tih koji se užasavaju rodne ideologije ikad doživio ovakvo nedjeljno popodne. Dragi prijatelji, to što vam žene kuhaju, prostiru veš i peru prozore, nije zbog toga što imaju maternice i klitoris, nego zato što je društvo tako odredilo. U ovom slučaju društvo s muškom dominacijom, kraće zvano patrijarhat. Kad je Bog stvarao ženu i dao joj vaginu, nije joj dao usisavač, peglu i kuhaču. Usisavač i pegla spadaju u rod, u rodnu ulogu žene u današnjem svijetu. Ako vi to želite ukinuti, tako da sav posao dijelimo neovisno o tome kome vise cice, a kome jaja, ja sam prva uz vas. Dolje rodna ideologija!

I da, sretna vam svima nova 2018.! Koliko će u njoj muževi ubiti žena, koliko ćemo ih mi ubiti jer nas nije briga? Jer premijera ti Vigilare-akademici drže za jaja?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:50