NEVIĐENA PREVARA

NA EBAYU PLATIO 540 EURA ZA LOŠU FOTOGRAFIJU KONZOLE XBOX ONE A naručio je sinu za Božić pravu konzolu...

 AFP

Godinu dana štedio je za Xbox One, ograničenu seriju nove generacije Xbox konzole. Htio ju je kupiti za svog četverogodišnjeg sina kao poklon za Božić.

Naručio ju je preko eBaya, no bio je toliko uzbuđen zbog toga da nije vidio da kupuje fotografiju spomenute konzole. U oglasu je, naime, stajalo: "XBox One Fifa Day One Edition, Photo Brand New UK 2012". Platio ju je 'povoljno' - 540 eura!

Student i otac iz Nottinghama ne može doći sebi.

- Ovo me dotuklo. Mjesecima sam štedio za ovo, stavljao novac sa strane. Kada mi je poštar dao smeđu kuvertu, pitao sam ga je li siguran da je pošiljka za mene - ispričao je Peter Clatworthy (19).

- Odmah sam shvatio da sam prevaren. Iz koverte sam izvukao komad zgužvanog papira veličine A4 sa loše iskopiranom slikom konzole Xbox One, vjerojatno s Googlea. Bio sam u totalnom šoku, ali shvaćam da sam si sam kriv za ovo. Lijepo je pisalo Photo u oglasu, ispričao je Peter.

U međuvremenu je od eBaya dobio natrag novce, no teško da će opet pokušati kupiti konzolu jer su u Velikoj Britanij sve rasprodane.

Bio je prilično tužan, a nije bilo nikoga da ga utješi. Obitelji i prijateljima je to bilo urnebesno smiješno, no Peter se naučio pameti. Kaže da odsada više neće kupovati preko eBaya.

Prodavač mu je u emailu rekao da jeste riječ o konzoli, no eBay će pokrenuti sankcije protiv njega jer ne dopuštaju oglase kojima se obmanjuju kupci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:49