StoryEditor
JEDVA PREŽIVIO

Na najboljem poslu na svijetu zamalo ga ubila otrovna meduza

Ben Southall umalo smrtno stradao od opekline meduze dok je vozio jet-ski na moru ispred Hamiltonova otoka

HAMILTONOV OTOK - Da posao iz snova nije baš takav kakvim se isprva činio uvjerio se Britanac Ben Southal koji je pobijedio na natjecanju za čuvara plaže bajkovitog otoka na Pacifiku.

Višestruke nesreće

Za sam posao prijavilo se 35.000 ljudi, a izvučen je Ben, koji je mislio da mu je to najsretniji dan u životu.

Za plaću od 80.000 eura za šest mjeseci izležavat će se na jednoj od najljepših plaža na svijetu.

No, stvari su ubrzo počele ići u krivom smjeru. Zamalo ga je pretukao klokan, više puta je skoro stradao od napada morskih pasa, a bezbroj se puta porezao plivajući među oštrim sprudovima.

No, prekjučer je svoj život u “raju” umalo platio životom. Dok je vozio jet-ski, opekla ga je meduza.

Najopasnija meduza

A to nije bila obična meduza, nego irukandji meduza, jedna od najopsanijh morskih životinja. Ona ima više otrova od najotrovnije otrovnice. Što je još gore, potpuno je nevidljiva, glava joj je velične nokta, a krakovi su joj prozirni i duži od jednog metra.

Čudom spašen život

Ben je osjetio nenadanu bol koja se brzo pojačavala do nesnošljivosti. Srce mu je počelo snažno kucati, tako da se jedva dovukao do obale. Na sreću, ubrzo su ga pronašli i odvezli najbližem liječniku, koji mu je spasio život. Prema liječnikovim riječima, da je stigao samo par minuta kasnije ne bi mu bilo spasa jer bi mu organizam otkazao zbog pretrpljenog šoka.

Ben se ubrzo oporavio, što je rijetkost jer oporavak od opekline te meduze katkad potraje i nekoliko mjeseci. Dobitnik se nakon još jednog gorkog iskustva požalio i rekao kako nije baš siguran da je osvojio najbolji posao na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2020 20:29