Najbolji posao na svijetu dobio Britanac

SYDNEY – Britanski humanitarni radnik, ljubitelj ekstremnih sportova, proglašen je pobjednikom natječaja za 'najbolji posao na svijetu' – šestomjesečno čuvanje australskog tropskog otoka, javljaju mediji u toj zemlji.



Ben Southall
(34) iz Petersfielda izašao je kao pobjednik u konkurenciji 35.000 kandidata iz cijelog svijeta. Njegov će posao biti plivanje, istraživanje i odmaranje na otoku Hamilton u Velikom koraljnom grebenu te pisanje bloga koji će promovirati ovo područje kao turističko odredište. Za pola godine zaradit će 111.000 američkih dolara.



Southal je zajedno sa 15 drugih finalista, među kojima je bila i Njemica hrvatskog podrijetla Mirjam Novak, posljednja četiri dana proveo na dodatnom testiranju za posao. Finalisti su morali pokazati da znaju dobro plivati u kristalno čistoj vodi, uživati na obali i u spa centru, ali i pokazati svoje umijeće pisanja bloga.



Projekt je sastavni dio turističke kampanje kojom se nastoji popularizirati sjeveroistočni dio Queenslanda.



„Nadam se da ću biti uspješan u prodaji grebena kao što se od mene očekuje. Nadam se također da moje umijeće plivanja zadovoljava“, rekao je Southall nakon proglašenja pobjednikom.



Southall je već radio kao turistički vodič u Africi. U svoj promotivni video prilog ubacio je snimke na kojima se vidi kako roni, ljubi žirafe i jaše na noju. (njd)





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:15