LG ARTCOOL

Nove tehnologije za ugodnije hlađenje

 

Nove tehnologije čine naš dom sve pametnijim, bržim i usklađenijim s našim željama pa tako i sve bliže savršenom domu koji pokušavamo postići. U skladu s razvojem znanosti i tehnologije razvijaju se i kućanski aparati čija je glavna svrha da naš dom učine što udobnijim mjestom za život, a jedan od ključnih dijelova umreženih sustava postao je i neizbježni klima-uređaj. Moderni modeli imaju cijeli niz praktičnih značajki koje ih čine poželjnim dodatkom svakom kućanstvu, a idealan primjer pronašli smo u ponudi LG Electronicsa i to u njihovom novom LG ARTCOOL klima-uređaju.

Element bez kojeg suvremeni klima-uređaji više ne mogu naziva se inverterski kompresor i zadatak mu je stalno prilagođavati brzinu rada kompresora kako bi održao željenu razinu temperature. Zahvaljujući inverterskom kompresoru zrak se izbacuje brže i dalje, a sama klima troši gotovo 60 % manje električne energije i omogućava 30 % brže hlađenje.

Aktivna energetska kontrola također je važna značajka klima-uređaja, a funkcionira tako da prilagođava maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštedu energije nudeći korisnicima odabir odgovarajuće razine potrošnje energije i kapaciteta hlađenja.

Za kvalitetu zraka brine se ionizator koji sterilizira ne samo zrak koji prolazi kroz klima-uređaj, već i štetne tvari koje ga okružuju. Dokazano je da sterilizira više od 99% bakterija u roku od 60 minuta. Primjerice, ionizator sterilizira Escherichiju coli u preko 99,9 % slučajeva u 30, a Staphylococcus aureus u preko 99,6% slučajeva u 60 minuta!

Ako prije niste mogli pošteno ohladiti svaki dio svoje prostorije to s uređajima koji imaju mogućnost 4-smjernog strujanja zraka u prostoru sada više nije slučaj. Naime, iz klima-uređaja ohlađeni zrak izlazi iz četiri smjera te dovodi do ravnomjernog hlađenja, a kako zrak dopire do svakog kuta i pukotine tako stvara ravnomjernu temperaturu u cijeloj prostoriji.

WiFi moduli postali su sastavni dio klima-uređaja jer upravo oni omogućuju njegovo povezivanje s pametnim kućnim sustavom i to pomoću aplikacije na pametnom telefonu koja se u slučaju LG ARTCOOL uređaja zove SmartThinQ. Primjenom ovakvog sustava korisnici klima-uređaja dobivaju novu slobodu u korištenju klime budući da mogu upravljati svojim klima-uređajem s bilo koje lokacije. Dodatna korist koju daje umrežavanje uređaja svakako je pametna dijagnostika jer omogućuje jednostavno i brzo rješavanje širokog raspona tehničkih problema upravo pomoću pametnog telefona.

Želite li iskoristiti ovaj sustav do maksimuma, na raspolaganju vam stoji i mogućnost potpune personalizacije uvjeta hlađenja pa će tako različiti članovi vaše obitelji moći imati prostor ohlađen po svojoj želji i savršeni dom više neće biti stvar snova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:30