Ortynski: Cijenim akciju portala Sutra.hr, možda je to formula za uspjeh!

ZAGREB - Radovan Ortynski, bivši glavni državni odvjetnik, danas umirovljenik, daje podršku akciji borbe protiv kriminala pokrenutu na portalu Sutra.hr.



- Iako sam službeno izvan svega, intenzivno kao građanin ove zemlje pratim što se u njoj događa i podržat ću medijsku akciju portala Sutra.hr i kao čitatelj i kao komentator. Možda je javno progovaranje formula za uspjeh, poručuje Ortynski čiju su karijeru obilježile suprotne metode, tajne policijske akcije. Stanje u Hrvatskoj naš je sugovornik opisao slikovito.



- Jedanput sam u Saboru rekao da svaka država ima mafiju. Na žalost, u Hrvatskoj je obrnuto, mafija ima državu. I danas stojim iza tih riječi. U novom broju tjednika Globus objavljena je moja fotografija i neke moje riječi. Možda je to podsjetilo podzemlje da postojim, pa sam danas dobio "poziv na kavicu" iz njihovih redova, rekao je Ortynski danas u našem telefonskom razgovoru.



Nije pojasnio tko ga je točno nazvao i što mu je konkretno rekao, no za pretpostaviti je da je poziv stigao od osoba koja je bila zahvaćena sudskim postupkom protiv tzv. knežijske skupine, od 1999. do 2002. godine. Podržavam svaki pokušaj ozdravljenja našeg društva, poručuje Ortynski.



O tome kako je živio nakon uklanjanja iz državne službe, prethodnik Mladena Bajića nerado govori. - Sve moje molbe koje sam slao na natječaje ignorirali su i stavljali ad acta. Na kraju sam otišao u invalidsku mirovinu. Nisam u strahu, ali brine me ovo što se dogodilo Dušanu Miljušu, zaključuje Ortynski, a piše Sutra.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:46