NOVO PREPUCAVANJE

Pyongyang demantirao paljbu po Južnoj Koreji: Radilo se o miniranju na gradilištu, a ne o topničkim granatama

Vlasti u Seulu tvrde kako navodi Sjeverne Koreje nisu istiniti te da su njihovi vojnici jasno vidjeli gdje su granate pale
 AP Photo/ Yonhap

PYONGYANG - Sjevernokorejske su vlasti demantirale da su u srijedu ispucale više topovskih granata prema Južnoj Koreji navodeći kako je službeni Seul preburno reagirao na 'obično miniranje' na gradilištu pored obale, javljaju svjetske agencije. Novi je incident na granici dviju Koreja u Žutom moru ponovo nategnuo odnose.

Prema priopćenju sjevernokorejske državne novinske agencije KCNA, Južna Koreja ponijela se vrlo ishitreno i nepromišljeno.

- Vojnici Sjeverne Koreje nisu ispalili nikakve granate prema Južnoj Koreji. Radilo se o miniranju na gradilištu projekta koji će našim građanima donijeti bolju infrastrukturu i standard - ističe KCNA.

Jedan je sjevernokorejski vojni dužnosnik naglasio kako je 'apsurdno da u današnje vrijeme kada je dostupna sva moguća moderna tehnologija Južna Koreja obično miniranje zamijeni za granatiranje'.

Podsjetimo, južnokorejska vojska je u srijedu nakon, navodnog, sjevernokorejskog ispaljivanja topovskih granata prema južnoj granici odgovorila također topničkom paljbom .

Vlasti u Seulu tvrde kako navodi Sjeverne Koreje nisu istiniti te da su njihovi vojnici jasno vidjeli gdje su granate pale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:02