VEDRIJA STRANA IZBORA

RASPRAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA BILA JE BURNIJA OD SAME DEBATE Svi pričaju o neobičnim interakcijama Juričana i Kolinde, evo što su još primijetili

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Korisnici na društvenim mrežama Twitter i Instagram revno su pratili sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HRT-u te su, u svome stilu, apostrofirali zanimljive situacije i dali svoje opservacije. Donosimo vam pregled nekih od najzanimljivijih tweetova i Instagram objava koje su objedinjene pod hashtagovima #izbori2019 i #izbori.

Mnogi su budnim okom pratili sve interakcije Kolinde Grabar-Kitarović i Darija Juričana pa je tako na Twitteru objavljen jedan kraći isječak njihovog razgovora. "Hahaha jeste i vi čuli da joj je rekao nešto 'zaku*ac'", pitao je jedan korisnik druge.

"Pronađite nekoga tko vas gleda kao što (Dario Juričan) gleda (Kolindu Grabar-Kitarović)", napisao je jedan korisnik, aludirajući na činjenicu da je Juričan uhvaćen u zagledanju u bilješke Grabar-Kitarović.

Jedan je korisnik uočio da jedna izjava Miroslava Škore sa sučeljavanja nije u skladu s jednom od njegovih najpoznatijih pjesama. "Škoro: 'Ja sam kao klinac išao na vjeronauk, nisam tamo ništa loše naučio.' Škoro 20 godina kasnije: 'Otvor' ženo kapiju, man' se očenaša.'", napisao je.

Nekim se korisnicima nije sviđalo što se previše vremena provelo u raspravi o Franji Tuđmanu. "2019. Pčele umiru. Planiraju se turistički izleti u svemir. Izliječili su neke ljude od AIDS-a. Hrvati se masovno iseljavaju. MOŽEMO LI PRESTAT PRIČAT O FRANJI TUĐMANU", napisala je korisnica.

Jedna naočigled jednostavna izjava Nedjeljka Babića postala je pravi hit na Twitteru. "Ako majka rodi dijete, dijete se rodi. Fantastično", napisala je jedna korisnica.

Ivan Pernar svoje je odgovore na pitanja često započinjao konstatacijom da je "jedini kandidat", što je jedna korisnica također zamijetila. "Nitko: '...', apsolutno nitko: '...', Pernar: 'Ja sam jedini kandidat'", našalila se korisnica.

Korisnici su pokušali i sugerirati o čemu su kandidati razmišljali tijekom debate. "Ono kad shvatiš da ovaj posao nije za tebe", napisao je jedan korisnik i priložio fotografiju Mislava Kolakušića.

"Situacija, majko moja što je meni ovo trebalo", napisao je drugi korisnik te priložio GIF Miroslava Škore.

Nastup Dejana Kovača neki su korisnici doživjeli kao pomalo jednoličan. "Kovač večeras: 'Amerika, rat, Amerika, rat, bijeg od rata, podrum, Amerika, profesor, jel me čuješ ti - makni bilježnicu!!!, biram ljubav", primijetila je jedna korisnica.

Jednog se korisnika osobito dojmilo obećanje Juričana da će Bosna i Hercegovina postati "duty free zona".

Korisnici Twittera u svojim su objavama istaknuli kandidate koji su na njih ostavili najbolji dojam. Najviše ih je kao neslužbene pobjednike sučeljavanja istaknulo Juričana i Katarinu Peović, a neki su titulu najboljeg govornika dali Zoranu Milanoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:34