PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

ŠKORO TIJEKOM CIJELOG GOVORA NA SKUPU U VUKOVARU DRŽAO KRUNICU 'Pred nama je najveća bitka, ona u kojoj sam spreman i poginuti s ovom krunicom'

 
 screenshot Facebook Miroslav Škoro

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro održao je u srijedu predizborni skup u Vukovaru, odakle je poručio da je veoma umoran, ali nikad sretniji.

- Ovako sam bio sretan kada su mi se djeca rodila. Ali je ovo još važnije rođenje, jer je ovo rođenje nove Hrvatske, kaže Škoro i dodaje da je kampanja gotova, a sve je na njegovoj strani za pobjedu na predsjedničkim izborima, prenosi Dnevnik.hr.

- Poručujem svima da prestanu vrijeđati mene, moju obitelj. Zaustavit ćemo 20 godina činovnika koji više ne štite hrvatski suverenitet već svoje interese i svoje karijere, rekao je.

Škoro je tijekom cijelog svog govora u Vukovaru držao krunicu u ruci, javlja N1.

- Ovo je bitka u kojoj sam spreman i poginuti s ovom krunicom, ako treba, jer narod je rekao dosta, rekao je.

- Mi svi, pogotovo vi Vukovarci, znate da u životu čovjek ponekad može birati put, ponekad ne može. Kaže naš narod, čovjek snuje, Bog odlučuje. Svi smo mi imali situacija kad smo bili suočeni s nekim bitkama, bili smo u situacijama kad smo izbjegli neke bitke. Pred nama je najveća bitka, bitka za opstojnost, suverenitet hrvatskog naroda, za vraćanje hrvatske države njegoom narodu, izjavio je Škoro.

- Mi ćemo zaustaviti HDZ i SDP, Milanovića i Plenkovića onako kako je Vukovar zaustavio srpske tenkove, poručio je Škoro, kako ga je citirao reporter televizije N1 koji je pratio njegov vukovarski skup.

Govorio je i o sučeljavanju svih kandidata koje se sinoć održalo na HTV-u, rekavši još jednom da je sve bilo izrežirano i podređeno HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović.

- To je bio cirkus i ja u tome cirkusu nisam htio sudjelovati. To je bila prevara. Ja nisam lakrdijaš, ja ne diskutiram s onima koji su performeri i improvizatori u kampanji, rekao je Škoro i dodao da se hrvatski političari ne bi trebali baviti politikom jer je to ozbiljan posao, a oni su sinoć govorili stvari koje su zgrozile hrvatsku javnost.

- Potvrđuju moju teoriju da Hrvatskom vlada objavještajni teror. Govore i priznaju da postoji korupcija u hrvatskoj obavještajnoj zajednici. O tome nitko ne govori. Imamo predsjednicu koja svaki dan kaže nešto, a onda desetine ljudi, analitičari, moraju demantirati i objašnjavati što je ona htjela reći. Najveća vijest danas je bilo da je ona bila pristojna. Pa zar je to dignitet i ono što treba Hrvatskoj? Zar nam treba takav predsjednik i još pet godina takve vladavine. Ja želim vratiti dignitet toj funkciji, rekao je Škoro u Vukovaru, javlja Dnevnik.hr.

Pozvao je sve da u nedjelju izađu na izbore.

- Prvo misa, pa glasanje, pa ručak, a onda i kava, poručio je Škoro i dodao da mlađima dopušta i obrnuti redoslijed jer zna da se oni moraju i zabaviti: prvo ručak, zatim glasanje, a onda misa, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:14