Uskoro počinje sjajna kulturna manifestacija - Tjedan Europe u hrvatskim muzejima

Ljubitelji muzeja i svi zainteresirani imat će priliku besplatno obići muzeje u gradu Zagrebu

Ove godine obilježavanje Tjedna Europe odvija se pod krovnim projektom Europske godine kulturne baštine te se na taj način podupire europska proslava sa zajedničkim ciljem podizanja svijesti o društvenoj i gospodarskoj važnosti i značenju kulturne baštine. Cilj je doprijeti do što je moguće više ljudi, posebno djece i mladih, kako bi se promicao zajednički osjećaj odgovornosti, pa će tako građani iz svih sredina moći sudjelovati u tisućama inicijativa i događanja diljem Europe.

promo

Kulturna baština ima univerzalnu vrijednost za nas kao pojedince, zajednice i društva. Važno ju je očuvati i prenijeti budućim generacijama, upravo zato tijekom 2018. slavimo raznoliku kulturnu baštinu - na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Tijekom Europske godine kulturne baštine, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u koordinaciji s Predstavništvom Europske komisije organizirat će i podupirati mnogobrojna događanja kojima se želi prezentirati bogatstvo i raznolikost hrvatske kulturne baštine kao dijela mozaika zajedničke europske baštine.

Tjedan Europe u hrvatskim muzejima održavat će se od 7. do 13. svibnja u 6 zagrebačkih muzeja, u koje Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj osigurava besplatan ulaz svim zainteresiranim građanima:

Tehnički muzej Nikola Tesla, 8.-13. svibnja

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, 8.-11. svibnja

MUO - Muzej za umjetnost i obrt, 9.-11. svibnja

Hrvatski muzej naivne umjetnosti, 7.-13. svibnja

Arheološki muzej u Zagrebu, 8.-13. svibnja

Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović, 7.-13. svibnja

Više detalja možete doznati na: https://www.facebook.com/events/1022481067927598/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 11:37