SLAVLJE IMENJAKA

VAŽNO JE ZVATI SE NIGEL Vlasnik svratišta organizirao neobičan tulum kako bi zaboravljenom imenu vratio popularnost koju je tijekom godina izgubilo

 
 Fleece Inn / INSTAGRAM

Četiristo trideset i tri osobe imena Nigel u subotu navečer okupile su se u svratištu Fleece Inn u selu Bretforton u okrugu Worcestershire u Engleskoj kako bi proslavili "bivanje Nigelima", piše The Guardian. Jedan je Nigel stigao čak iz Sjedinjenih Američkih Država.

Upravitelj svratišta Nigel Smith (56) rekao je da se nada da je dao svoj doprinos pokušaju da se imenu Nigel vrati popularnost koju je nekoć imao. Događaj je poslužio i kao prilika da se skupe novci za dobrotvornu udrugu British Heart Foundation.

"Oduvijek sam se osjećao kao da je ime (Nigel) ocrnjeno. Ljudi su mi kao malom znali govoriti: 'Nigel, to mora da je neko štosno ime, zar ne?' Originalna ideja za ovaj događaj bila je okupiti nekoliko Nigela u istu prostoriju, podijeliti nekoliko priča i proslaviti to što se zovem Nigel", rekao je Smith.

Ideju za ovo neobično okupljanje Smith je prvi puta dobio 2016. godine kada su podaci engleskog Državnog zavoda za statistiku naočigled pokazali da te godine niti jedna novorođena beba nije dobila ime Nigel.

Događaj se na kraju održao ove godine, a velikom uspjehu okupljanja pomogao je Facebook oglas koji je postao viralna senzacija.

"Došlo nam je 433 Nigela i još otprilike tisuću drugih gostiju koji su se htjeli dobro zabaviti", rekao je Smith. Nigeli su svoj identitet morali potvrditi važećim dokumentom, a za svoj su trud dobili besplatno pivo i posebni "Nigel" bedž.

"Došli su nam pjevač i ulični zabavljač koji su se obojica zvali Nigel te komičar Nigel. Podijelili smo Nigel nagrade za najmlađeg i najstarijeg Nigela i Nigela koji prevalio najduži put da bi se s nama družio. Izabrali smo čak i zbirnu imenicu za Nigele. Prijavili smo sve Nigele u svratište kako bismo znali koliko ih je došli i kako bismo mogli biti vlasnici neslužbenog rekorda za najveće okupljanje Nigela.

Budućnost imena Nigel, ako je suditi po okupljenima, nije ugroženo. Naime, najmlađi sudionik ovog tuluma imao je sedam mjeseci. Nigel koji je za slavlje imena svog prevalio najduži put potječe iz američke savezne države Teksas, a danas živi u gradu Denveru u državi Kolorado.

"Rekao je da je događaj vidio na društvenim mrežama te da je htio doći. Njegova je djevojka potom od njegovih prijatelja prikupila novce kako bi ga mogla poslati k nama na druženje. Na kraju su skupili dovoljno novaca i za Nigela i za njegovu djevojku pa je on postao naš Nigel Teksašanin i grupno financirani Nigel", rekao je Smith.

No, kako kaže Smith, jedan poznati Nigel ipak nije došao. Točnije, Nigella.

"Žena, nažalost, nije bilo. A sve je bila jedna velika klopka da nam dođe Nigella Lawson", šali se. "Poznatih Nigela nije bilo, što je njihov gubitak. Možda će idući puta donijeti ispravnu odluku."

Smith je dodao da je u Fleece Inn stigao lokalni zastupnik u parlamentu Nigel Huddleston. "Drugi političari imena Nigel ne bi bili dobrodošli", rekao je.

Engleski Državni zavod za statistiku zabilježio je da je tijekom proteklih nekoliko godina ime Nigel dobilo gotovo 20 novorođenčadi.

Smith vjeruje da su on i ostali Nigeli odradili svoje kada je riječ o vraćanju imena na staze stare slave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:35