'DASKA' OD 13 METARA

VIDEO Pogledajte najveću skateboard nesreću na svijetu

Da Amerikanci vole sve imati superveliko odavno smo navikli. Oni su izumili Big Mac, vozili su velike automobile s još većim motorima, no da će napraviti super veliki skateboard, nikada ne bismo pomislili.

I stvarno su se oko toga potrudili. Izradili su najveći skateboard na svijetu čija brzina može premašiti i 30 kilometara na sat.

- Ovog ljeta, California Skateparks su najveći skate na svijetu dovezli do poznatog skateparka Camp Woodward u Pennsylvaniji kako bi se malo zabavili. Jedno popodne smo ga odlučili provozati - pričaju svjedoci 'nesreće'.

Kasnije tog dana Joe Ciaglia, vlasnik California Skateparksa, dobio je želju i skupio hrabrost da ga sam provoza. No, nije računao kako će se daska ponašati samo s njime na njoj.

Naime, kada je na skateboardu deset ljudi to jest oko 770 kilograma ima dovoljno težine da se ogromna daska kontrolira. Međutim, kada je Joe od 80-ak kilograma pokušao upravljati masivno 'vozilo' nije uspjevao. Tada je došlo do nesreće.

Joe je vidio kako skateboard vrluda prema velikim zemljanim skakaonicama za bicikle te je odlučio 'napustiti brod koji tone'. Iako su ga noge pri velikoj brzini izdale te je umalo završio pod stražnjim kotačima skateboarda, Joe se uspješno spasio i srećom bez ozljeda.

Želja za gradnjom najvećeg skateboarda na svijetu pojavila se 1994. godine kada je Todd Swank napravio jedan od tri metra u suradnji s Foundation Skateboards.

Trenutni najveći je 13-metarska kopija Rob Dyrdekove daske Alien Workshop nastale zajedničkim radom Fantasy Factoryja i California Skateparks

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:35