DRAMATIČNO SPAŠAVANJE

VIDEO: SNIMLJEN NEVJEROJATAN TRENUTAK IZVLAČENJA BEBE IZ KANALIZACIJE Operacija spašavanja je trajala čak tri sata

 
 Screenshot / YouTube

Spašavanje tek rođene bebe iz odvodnih cijevi šokiralo je javnost. U Newlands Eastu nedaleko od grada Durbana u Južnoj Africi odvijala se prava drama kad je prolaznik začuo snažan plač bebe koji dopire iz kanalizacije.

Hitne službe, uključujući vatrogasce, policiju i hitnu pomoć, provele su tri sata pokušavajući doći do tek rođene bebe koja se nalazila oko sedam metara duboko u cijevima. Dio spašavanja zabilježili su prolaznici kamerom.

Lokalni stanovnik Lyron Lovdale bio je u jutarnjoj šetnji kad je začuo mjaukanje koje dopire duboko iz šahta. Podigao je čelični poklopac misleći da će pomoći mački. Potom se spustio u odvod i shvatio da zvuk nije mjaukanje, već plač bebe. Posvjetlio je dubinu cijevi i ugledao golo novorođenče.

Odmah je alarmirao hitne službe te pokrenuo akciju spašavanja. Službe su vrlo brzo potvrdile da je tek rođena djevojčica zapela, no prijetili su joj novi naleti vode koji bi je povukli još dublje u cijev. Kad su konačno stigli do djeteta, razrezali su cijev i uspjeli uhvatiti bebu.

Spašavanje je dovršeno tri sata nakon inicijalnog poziva i beba je spašena živa. Neki mediji pišu da se radilo o djevojčici, a neki da se radilo o dječaku.

Djelatnici hitne pomoći odmah su utoplili golu bebu i pobrinuli se za nju. Helikopterom su je prevezli u najbližu bolnicu. Liječnici su odmah rekli da najvjerojatnije pati od hipotermije, no na prvi pogled se nije činila ozlijeđena, piše Daily Mail.

Glasnogovornik hitne pomoći Robert McKenzie rekao je da su liječnici bili oduševljeni kad su je spasili:

- Ona je trenutno stabilno i naš je helikopter preveo dijete u bolnicu gdje je čekaju liječnici. Policija će istražiti okolnosti koje su do ovoga dovele, kako je beba završila u odvodu i pokušat će pronaći majku. Ovo su divne vijesti da je spašena. Trenutno je stabilno što je nevjerojatno sretan kraj za ovu priču.

Lokalno stanovništvo bebi je dala nadimak Storm (Oluja) zbog burnog početka života. Ako policija ne nađe majku, dijete će završiti u ustanovi i pokušati naći udomiteljsku obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:32