BUDUĆNOST JE STIGLA

VIDEO: VOZIO 120 KM/H NA AUTOCESTI, ŠKICNUO U STRANU I OSTAO - PAF! 'Pratili smo ga negdje 10 minuta. Taj me prizor šokirao. Bilo je preludo'

 
 Seth Blake (Wage War) / Twitter

Gitarist američke grupe Wage War Seth Blake na Twitteru je objavio video s nepoznate autoceste na kojoj se može vidjeti da se u njemu susjednoj traci u Tesli vozila osoba koja je spavala dok je automobilom naočigled upravljao autopilot.

"Lik 'ladno spava dok vozi 120 km/h na autocesti, puštajući svoju Teslu da sve radi", napisao je Blake na Twitteru.

U razgovoru s televizijskom postajom ABC otkrio je da je video nastao dok se vozio prema Los Angelesu kako bi nastavio snimati album sa svojom grupom Wage War. "Tesle su super, a kako ih nema puno u Floridi gdje živim, ovoga sam zapazio. Tek tada sam vidio da vozač totalno spava", rekao je Blake.

Gitarist potom svoj mobitel dao zaručnici, koja je sjedila na suvozačevom mjestu, koja je snimila video usnulog vozača u Tesli. "Pratili smo ga negdje 10 minuta, a poslije smo ga izgubili u prometu", rekao je Blake.

U ovom trenutku nije jasno je li automobilom upravljao autopilot.

"Taj me prizor toliko šokirao da mi nije palo na pamet zapisati broj na njegovim registarskim tablicama. Bilo je preludo", dodao je član Wage Wara i priznao da je trebao zabilježiti vozačeve tablice i kontaktirati nekoga.

Iz odjela prometne policije američke savezne države Kalifornije rekli su da taj dan nisu zaprimili dojavu o vozaču koji spava. "Ako slučajno vidite nekoga da tu mogućnost automobila koristi na takav način, nazovite policiju pa ćemo pokušati izaći na teren kako bismo mogli napraviti evaluaciju situacije", rekao je Juan Galvan, djelatnik policije.

"Autopilot treba koristiti svjestan vozač. Mora držati ruke na volanu kako bi u svakom trenutku mogao preuzeti kontrolu nad vozilom", stoji na Teslinoj stranici. "I dok će autopilot s vremenom postati sve sposobniji, on u ovom trenutku nije sustav koji može sam voziti."

Iz Tesle nisu htjeli komentirati video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:11