StoryEditor

Zaštitite se na vrijeme! Kupite pravi alarmni sustav zaštite i budite bezbrižni.

 

Prije kupovine alarmnog sustava za zaštitu doma i poslovnog prostora potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Postoje ljudi koji se ne osjećaju ugodno i sigurno kada su sami kod kuće ili pak ako otputuju i ostave svoj dom bez nadzora. Iako je Hrvatska još uvijek jedna od najsigurnijih zemalja u Europi, nije otporna na provale. Istraživanje iz 2016. godine, u kojem stručnjaci iznose statistiku o učestalosti provala u 128 hrvatskih gradova, pokazuje kako je u 2015. godini čak četvrtina svih provala izvršena upravo u Zagrebu - preko 4 000. Kada se promotri broj provala u odnosu na broj stanovnika, Zagreb ipak nije prvi. Po ovim kriterijima najviše provala događa se u Poreču, a najmanje u Slavoniji i Hrvatskom zagorju. Krađe i provale najučestalije su u vrijeme ljetnih godišnjih odmora i tijekom sezone. Svi oni koji tijekom godišnjeg duže izbivaju biraju ugradnju sustava zaštite u stambenom i poslovnom prostoru.

 

  • Prije svega razmislite o kritičnim točkama koje posebno treba zaštititi u Vašem domu ili poslovnom prostoru i ne kupujte prvi alarm koji se nađe pri ruci. Osim ulaznih vrata točke zaštite mogu biti i garaža, podrum krovni prozori.
  • Sustavi zaštite dijele se na sustave video nadzora s kamerama i snimačima te alarmne ili protuprovalne sustave. Iako su dva sustava odvojena, danas se zbog brze internetske veze odlično nadopunjuju. Za poslovne objekte i veće komplekse gdje je potrebna maksimalna zaštita preporučuje se ugradnja oba sustava.  U ovakvom slučaju vlasnik se mobitelom može spojiti na videonadzor postavljen u lokaciji kada centrala pošalje obavijesti o pokušaju provale.
  • Svakako je većini cijena glavni faktor. Tržište sustava zaštite je šaroliko pa radije potražite dva do tri mišljenja iskusnih stručnjaka prije kupovine i ugradnje.
  • Jedan od odličnih sustava zaštite je i ugradnja protuprovalne stolarije - prozora i vrata. Izrađena su od čelika, aluminija ili drugih izdržljivih materijala te opremljena bravama i cilindrima koji poručuju svakom provalniku: “Ne ovdje”!

Kada znate da ste zaštitili svoju imovinu možete otići na godišnji odmor potpuno bezbrižno. Također, možete u svom domu ili poslovnom prostoru boraviti i pritom biti potpuno sigurni. Spriječiti sve pokušaje krađe lako je uz kvalitetne sustave zaštite. Zato smo za Vas izdvojili nekoliko profesionalaca koji će svojom stručnošću i znanjem u potpunosti zaštititi Vaš dom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. srpanj 2020 00:03