UZVRAT NA PLANETSPORTU

LEGENDE DINAMA PROGNOZIRAJU 'Dečki igraju fantastično, puni su samopouzdanja, ovom Dinamu se ne može dogoditi da strah stvori blokadu!'

 
Igor Cvitanović i Jerko Leko
 Hanza Media
Svi ljubitelji nogometa uzvratnu utakmicu s Norvežanima moći će gledati na PlanetSportu. Utakmica će se prenositi u HD kvaliteti, dok će iz njihovog studija igru analizirati stručni komentatori predvođeni čuvenim dvojcem Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom.

Nebo iznad Maksimira gorjelo je zbog slavlja fenomenalne pobjede Dinama nad teškim protivnikom, norveškim Rosenborgom u play-offu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon velike pobjede Dinama u srijedu, razgovarali smo s dvije hrvatske nogometne legende koje su svojim sportskim djelovanjem obilježile hrvatski nogomet, ali i Dinamovu povijest - Jerkom Lekom i Igorom Cvitanovićem.

- Dinamova igra bila je fantastična, iskreno očekivao sam rezultat 1-0, ali završetak utakmice s pobjedonosnih 2-0 kojim je Dinamo odnio pobjedu protiv Rosenborga pokazuje upravo snagu Dinama koji svakom utakmicom igra sve uvjerljivije - rekao je Igor Cvitanović jučer za Jutarnji.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Hanza Media
Bruno Petković postigao je vodeći pogodak na Maksimiru

Bitka za ulazak u Ligu prvaka još nije završila, Dinamo očekuje uzvratna utakmica koja će se odigrati 27. kolovoza, a ljubitelji nogometa moći će gledati ovu utakmicu na PlanetSportu.

'Nogomet je nekad bio puno grublji sport'

- Predviđanja za nadolazeću utakmicu su i više nego pozitivna, Dinamo igra na dobroj razini, svakom utakmicom uvjerljivo opravdavaju status teškog i opasnog protivnika, a rezultatom prve utakmice protiv Rosenborga uvelike su otežali put Norvežanima koji će morati zabiti tri gola kako bi srušili Dinamo na putu prema Ligi prvaka - Igor Cvitanović predviđa nadolazeću uzvratnu utakmicu.

Dinamo je, podsjetimo, na domaćem terenu odnio veliku pobjedu s rezultatom 2-0, no sudac Orsato nije svirao penal kada je Tore Reginiussen blokirao rukom loptu Danija Olma u kaznenom prostoru.

- Obrambeni igrač vidno je spuštao lakat prema lopti, to je svakako trebao biti jedanaesterac, no bez obzira na nekorištenje VAR-a u ovoj utakmici, današnja tehnologija uz mane ima i puno prednosti. Nogomet je nekad bio puno grublji sport, danas je sve puno čišće. Kamere i ostale platforme omogućavaju simultano praćenje više utakmica odjednom, dok su se nekad, bez odlaska na stadion ili praćenja utakmica putem radija, mogli jedino pogledati sportski pregledi i izvještaji nakon završetka utakmice. Sve u svemu, svakako ću pratiti Dinamo u nadolazećim utakmicama i želim mu puno sreće! - komentirao je Cvitanović situaciju s utakmice i današnji napredak tehnologije, koja je od njegova vremena otišla naprijed možda i brže nego nogomet: uz prijenose i "bezbroj" kamera, koje donose svaki trenutak na terenu, tehnologija je donijela i iscrpne analize, taktičke finese i sijaset drugih HD mogućnosti koje su nogomet odvele u neku drugu dimenziju. Na radost svih zaljubljenika, jasno…

Hoće li Dinamo uspjeti proći Rosenborg te izboriti sudjelovanje u elitnom natjecanju rezerviranom za najbolje klubove Europe, svi korisnici A1 TV i A1 XPLORE TV usluga moći će gledati besplatno u sklopu Osnovnog paketa TV programa na PlanetSport Promo kanalu. Utakmica će se prenositi u HD kvaliteti, dok će iz studija PlanetSporta analizirati stručni komentatori predvođeni legendarnim dvojcem Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom.

Leko: Ronaldo me optužio za ozlijedu

Događanja na terenu narednih dana, pratit će i bivši dinamovac Jerko Leko, kojeg smo također pitali za očekivanja uoči velike utakmice.

- Dinamo je igrao u odličnom ritmu, Europskom ligom prošle godine ostvarili su povijesni uspjeh te nam time svima pobudili nadu za ulazak u Ligu prvaka, gdje ćemo imati priliku vidjeti koliko su uistinu konkurentna momčad. Selekcija je odlična, s Bjelicom na čelu, ovaj uspjeh nešto je što sam, 'ajmo reći, i očekivao.- komentirao je Jerko Leko utakmicu protiv Rosenborga, na kojoj je premijerno predstavljen VAR.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Hanza Media
Mislav Oršić zabio je drugi pogodak za konačnu pobjedu 2-0

Uvođenjem VAR-a situacija se na terenu danas puno više iskristalizirala, no na utakmici u Maksimiru VAR nije korišten. Pitali smo i Leku o situaciji između Reginiussena i Olma kada je sudac "zanemario" penal koji je, mnogi smatraju, trebao biti dodijeljen zbog Reginiussenove uporabe lakta nad Olmovom loptom u kaznenom prostoru.

- Imao sam prilike razgovarati s puno stručnjaka vezano uz VAR tehnologiju, koja je od velike koristi jer može ukazati na očigledne pogreške. Situacija između Reginiussena i Olma je, kao i svaka, dosta relativna te je teško suditi dok se ne postave čvrsta pravila oko uporabe ruke unutar kaznenog prostora. Prilikom utakmice protiv Reala, kada me Ronaldo optužio da sam ga kopačkom udario u zglob, sudac je pratio smjer kretanja lopte koja je išla u smjeru mog pokreta tijela. Naknadno je bilo kontakta, no ne od prevelikog značaja koji bi bio dovoljan za dodjelu žutog kartona. Danas se kamerama takve situacije mogu jasno iskristalizirati - prisjetio se Leko utakmice protiv velikog Real Madrida 2011. godine.

Kako je tehnologija promijenila nogomet

- Tehnologija je danas izuzetno napredovala, primjerice prije nekoliko godina imao sam priliku u Americi gledati američki nogomet, gdje se iz sporta napravio šoubiz. Upravo to nogomet i postaje danas, igra se zbog gledatelja, koji zahvaljujući današnjoj tehnologiji imaju bolji uvid u utakmice, mogu ponovno pogledati značajne golove i ostale situacije koje nogometu daju na atraktivnosti, a u Hrvatskoj bi svakako uveo i pregled golova za vrijeme utakmice na semaforima.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji: VAR.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
VAR je na Maksimiru premijerno predstavljen na utakmici s Norvežanima

Dok igrači na terenu slave zabijeni gol, da se zahukta i atmosfera na stadionu videopresjekom istog. Mi igrači smo tamo zbog naše publike i što je bolja atmosfera na tribinama, to će biti i veći entuzijazam na samom terenu. Što se tiče uzvratne utakmice s Rosenborgom, s puno igrača sam u kontaktu i dečki su puni samopouzdanja, ne osjeti se strah, što je izuzetno pozitivno. Ovom Dinamu se ne može dogoditi da strah stvori blokadu. Takvim stavom i kvalitetom igre Dinamo je dobar, karakteran tim koji će nam na čelu s Bjelicom omogućiti gledanje Lige prvaka na zagrebačkom Maksimiru - Lekina su predviđanja za Dinamovu budućnost u Ligi prvaka.

Rosenborg čeka teška borba na uzvratnoj utakmici protiv Dinama, koja će se moći gledati uživo putem PlanetSporta 27. kolovoza gdje će se, dakle, osim samoga prijenosa, moći u milimetar vidjeti svaki trenutak utakmice, ali i sve ono "oku nevidljivo" tijekom samoga dvoboja, što kasnije putem novih platformi i tehnologija otvara druge i bitno bolje poglede na ovu prekrasnu igru.


Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i A1 Hrvatska, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:31