USPJEH U TURIZMU

„Rentanjem sam stekla puno prijatelja, volim ljude i svojim gostima se potpuno posvećujem“

Sabina Urbanac (46), Fužine
 Matija Djanesic / Hanza Media


Piše: Daria Bertek

Već na prvu jasno je zašto je baš ona ovogodišnja super iznajmljivačica – Sabina Urbanc (46) je vesela, draga, komunikativna i otvorena za suradnju. Teško je i nabrojiti sve nagrade koje ima u svojoj vitrini: u ožujku je dobila nagradu Turistički cvijet za najbolju hrvatsku iznajmljivačicu i najbolji pet friendly apartman, a već otprije ima priznanje za najbolje apartmane na kopnu te brojna priznanja Turističke zajednice. Uza sve to, ocjena na Bookingu za njezine apartmane u Fužinama jest visokih 9,7, s većinom recenzija fokusiranih upravo na nju kao odličnu domaćicu.

Sabina Urbanc - apartman u Fužinama
Privatna kolekcija

- Nedavno su mi jedni gosti priznali kako su mislili da sama pišem komentare u kojima se hvalim – uz smijeh govori Sabina.

Ništa od toga nije lažna gostoljubivost, uvjerava me, nego je ona jednostavno takva osoba da joj baš ništa nije teško napraviti da bi se gosti osjećali kao doma. A baš ih i ne doživljava kao goste.

- Stvorila sam više prijateljstava nego što sam ikad mogla i pomisliti. Kad jednom dođu, većina se vraća i tako stvaramo poseban odnos. S iznajmljivanjem sam krenula od nule, ali odmah sam dala cijelu sebe u to i znam da stalno trebam ulagati u unapređenje usluge, to je vjerojatno također jedan od razloga zašto imam pune apartmane – priča Sabina.

Top 5 poklona dobrodošlice

1. Iskreni osmijeh

2. Topla dobrodošlica

3. Piće dobrodošlice

4. Gratis noćenje, popust ili neka pogodnost za sljedeći dolazak

5. Prikladan suvenir

Top 5 komada namještaja na kojima ne smijete štedjeti

1. Udoban krevet i dobar jastuk

2. Brzi internet

3. Opremljenu kuhinju

4. Klima-uređaj

5. Parkirno mjesto

Top 5 stvari koje su postale standard

1. Kvalitetan TV prijemnik s internacionalnim programima

2. Perilica posuđa (spas za gosta, ali i iznajmljivača)

3. Hidromasažna kada

4. Roštilj

5. Prelica rublja za duže boravke

Sabina Urbanc - apartman u Fužinama
Privatna kolekcija

Na opremi se ne štedi
  • Sabina vjeruje da se jedino ulaganjem može dugoročno profitirati od najma. Tako kod opremanja svog apartmana nije štedjela; njezini gosti imaju sav potreban komfor

U ovom je poslu 10 godina, a prije sedam mu se potpuno posvetila i, kako sama naglašava, skroz se pronašla u njemu.

- Mislim da gosti osjete kad ovo radite iz ljubavi, a kad samo zbog zarade. Držim do svake osobe koja me posjeti, voljela bih da nijedan nema osjećaj da je samo još jedan u nizu. Volim komunikaciju s ljudima i potpuno im se posvećujem, od 0 do 24 sam dostupna za pitanja o tome gdje što mogu vidjeti, gdje mogu dobro pojesti, ali nikada se ne namećem. S vremenom postanete i dobar psiholog. Čim vidim čovjeka, znam je li otvoren za druženje ili se više želi odvojiti od svega i odmoriti u tišini - otkriva svoje male tajne Sabina.

Sabina Urbanc
Privatna kolekcija

Iskrena gostoljubivost
  • Mislim da gosti osjete kad ovo radite iz ljubavi, a kad samo zbog zarade, priča iskusna domaćica čiji apartman u Fužinama na Booking.comu ima ocjenu od visokih 9,7

Osim toga, ona gostima ne određuje minimalni boravak, rado ih ugošćuje i samo na jednu noć, a radi 365 dana u godini. Velik dio prihoda ponovno ulaže u svoje apartmane, pa će goste u onom najnovijem dočekati hidromasažna kada i roštilj kojim se smiju koristiti kada požele, a sve posjetitelje predivna okućnica s ležaljkama, ljuljačkama i voćkama s kojih slobodno mogu ubrati što god žele, kao i prijevoz do autobusne stanice za one koji dolaze bez automobila.

Sabina je definitivno najbolji primjer da se uspješna turistička priča može razviti i daleko od obale jer ono izuzetno bitno za super domaćina ne ovisi o lokaciji nego o osobnosti.


Želite li saznati više o tome kako poboljšati turističku ponudu kliknite OVDJE

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Dormea, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:21