USPJEH U TURIZMU

"U našoj dizajnerskoj vili ugošćujemo turiste koji cijene tradiciju, povijest i kulturu"

Nataša Kraljević (44), Brtonigla
 Danijel Bartolić / CROPIX


Piše: Dina Hrastović

Villa Covri u istarskoj Brtonigli prošle je godine proglašena najljepšom kućom prema glasovima čitatelja magazina Dom i dizajn. Velebna kuća godinama je čekala veliko preuređenje, još otkako ju je obitelj Kraljević kupila od plemićke obitelji Covri. Prije dvije godine Nenad i Nataša, brat i sestra Kraljević, konačno su se odlučili na restauraciju. Angažirali su Borisa Ružića, poznatog dizajnera koji potpisuje neke od najljepših vila za odmor u Istri.

- Htjeli smo joj vratiti nekadašnji sjaj i ujedno malo modernizirati. Pritom smo željeli zadržati tradiciju i autentičnost. Bila je to i velika investicija koju smo odlučili barem djelomično vratiti iznajmljivanjem - dodaje Nataša za vilu, koja je prošle godine dobila nagradu Turistički cvijet za originalnost. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u turizmu, Nataša je odmah znala da gostima nije dovoljno ponuditi samo dobar smještaj.

Cijela je obitelj predana turizmu, pa tako Natašin suprug Damir ima agenciju za vodene sportove i izlete. Upravo je Damir glavni izvor informacija kada je riječ o dodatnim sadržajima za danas, s pravom, sve zahtjevnije turiste. Svojim gostima daju dodatni popust požele li uživati u paraglajdingu, veslanju na SUP-ovima ili vožnji barkama. Domaćini ove originalne vile gostima na korištenje ostavljaju poseban tablet koji im služi kao osobni pomoćnik. Posebna pogodnost je domaća aplikacija "My vacation app" namijenjena upravo iznajmljivačima, a koja im pomaže u povezivanju s turističkim uslugama. Tako gosti Ville Covri u svakom trenutku na svoj prag mogu naručiti delicije iz domaćih OPG-ova: vino, ribu i povrće, ali mogu i provjeriti kućna pravila, potražiti važne telefonske brojeve i naručiti masaže, bukirati lokalne ture ili rezervirati mjesto u obližnjim restoranima.

Top 5 poklona dobrodošlice

1. Velika zdjela domaćeg voća iz ekološkog uzgoja lokalnih OPG-a

2. Rashlađena boca vina lokalnog vinara

3. Bočica maslinova ulja lokalnog maslinara

4. Košarica aromatičnog bilja iz našeg vrta

5. Veliki buket poljskog cvijeća i samoniklog bilja

Top 5 komada namještaja na kojima ne smijete štedjeti

1. Jastuk - kada dođu na odmor, gosti se prije svega žele dobro odmoriti i naspavati. Mi gostima dajemo na raspolaganje dva jastuka

2. Madrac - uz jastuk tu neizostavno ide dobar, udoban madrac od pjene

3. Rasvjeta (unutarnja i vanjska)

4. Kuhinja - gosti vole da je kuhinja prostrana i kompletno opremljena

5. Vanjske garniture i ležaljke

Top 5 stvari koje su postale standard

1. Wi-Fi

2. Klima - mnogo gostiju cijeni kada iznajmljivač ima pametan sustav upravljanja klima-uređajem

3. Pokriveno parkirališno mjesto

4. Alarmni sustavi, protupožarni i CO detektori aparat za gašenje požara

5. Aparat za kavu - gosti žele da u svojim malim navikama koje imaju doma mogu uživati i dok su na odmoru

Vila Covri
  • I nakon što ju je poznati dizajner Boris Ružić obnovio i modernizirao, prekrasna kuća zadržala je tradiciju i autentičnost, a vlasnici su za originalnost objekta osvojili nagradu Turistički cvijet

Svake jeseni Nataša i Nenad planiraju novitete za iduću godinu. - Cijenimo goste koji istinski uživaju u dizajnu, povijesti, priči i kulturi - ističe Nataša.

Prošla im je sezona bilo prvo iskustvo u privatnom iznajmljivanju, no Nataša je u cijelu priču ušla ohrabrena činjenicom da je 20 godina radila u hotelijerstvu. - Posljednjih sam deset godina bila direktorica hotela i zato mi je danas puno lakše rješavati svakodnevne izazove, biti ljubazna prema gostima i kada bih ih najradije pojela - kroz smijeh zaključuje Nataša.

Ekološki prihvatljivo
  • U renoviranju vile najviše se pazilo da sve bude izvorno i ekološki prihvatljivo, pa je tako upotrijebljen sav kamen, a stare dotrajale kamene erte iskorištene su kao dekorativni element u dvorištu. Obnovljene su i stare grede koje su stoljećima krasile ovu lijepu vilu

- Spremni smo na najčudnije zahtjeve gostiju i njihove neobične navike. Primjerice, jednom smo našli goste koji su kosili već pokošenu travu, drugi su iznijeli madrac ispred kuće koji je glumio ležaj za njihova psa, a treći su zaštopali bazen, koji je ubrzo i pozelenio. U doba interneta gotovo sve ovisi o online recenzijama pa mnogo puta prešutimo, ponekad čak i ne naplatimo nastalu štetu. Bolje pretrpjeti manji novčani gubitak nego 10 loših recenzija gosta. To sve zahtijeva jako puno truda i rada, ali i stresa - navodi iznajmljivačica.

Specijalni gosti
  • Prošle su godine vlasnici, brat i sestra Kraljević u novorenoviranoj vili ugostili prijašnje vlasnike, obitelj Covri, što je bio poseban događaj za sve

Prošle su godine brat i sestra ugostili prijašnje vlasnike, obitelj Covri u novorenoviranoj vili, što je bio poseban događaj za sve. Naime, u vrtu kuće nalazi se staro, pomalo mistično stablo murve, koja često krasi istarska dvorišta. Iako prekrasno samo po sebi, ono godinama nije urodilo plodom. No, prošloga ljeta, kada su je posjetili stari vlasnici, murva je ponovo rodila. Nataša je, osim toga, stablo prijavila na neobično natjecanje za najljepše stablo u Hrvatskoj. I pogađate - murva je u finalu.

- Brat je mislio da sam smiješna, ali naša će murva sutra možda biti proglašena najljepšim stablom u državi. Bit će to još jedna dodatna zanimljivost za naše goste - zadovoljno zaključuje Nataša.


Želite li saznati više o tome kako poboljšati turističku ponudu kliknite OVDJE

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Dormea, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:30