KOMADIĆ RAJA

"U obiteljski ljetnikovac uložili smo svu našu ušteđevinu. Ne žalimo jer kažu nam da smo uspjeli stvoriti komadić raja"

Kristijan Perković (44), Kaprije
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX


Piše: Daria Bertek

Iznajmljivačka priča Kristijana Perkovića nije bila lagana. Krenula je prije gotovo 40 godina, kada je njegov otac kupio komadić zemlje na otoku Kapriju, jednom od najudaljenijih otoka šibenskog arhipelaga. Planirao je sagraditi ljetnikovac za obitelj, ali kako nije imao dovoljno novca za majstore, sve je radio svojim rukama. A to nije išlo brzo.

- Pomagao sam koliko sam mogao, ali bio sam dijete. Najteže je bilo prevesti materijal jer se do Kaprija tada moglo samo vlastitim brodom. Niz godina kasnije, 1998., i dalje nismo dovršili kuću. Predložio sam ocu da je počnemo iznajmljivati takvu nesređenu kakva jest kako bismo skupili dovoljno novca za dovršetak. I dalje je išlo sporo. Završio sam faks, oženio se i svu ušteđevinu uložio u kuću na Kapriju. Napokon je dovršena 2005. godine, a nakon toga smo se fokusirali na uređenje okućnice - bazena i vrta - ispričao nam je Kristijan.

I zaista, okućnica njegovih apartmana izgleda fantastično, što je prepoznala i Hrvatska gospodarska komora koja ga je ove godine nagradila Turističkim cvijetom za najbolji apartman na obali. Ovih dana mu je potpuna ludnica, mnogo vremena provodi vodeći brigu o svojim gostima, a smatra da je upravo posvećenost gostima ono što ga čini omiljenim domaćinom.

Top 5 poklona dobrodošlice

1. Ručak dobrodošlice (riba na žaru itd.)

2. Vrećica s lavandom iz našeg vrta, s imenom gosta i datumom boravka

3. Magneti za hladnjak vlastite izrade

4. Liker vlastite izrade

5. Domaće maslinovo ulje

Top 5 komada namještaja na kojima ne smijete štedjeti

1. Vanjski stolovi i stolice

2. Ležaljke, mreže i suncobrani

3. Bicikli

4. Dobro ozvučenje (linija i zvučnici)

5. Konzola za igranje

Top 5 stvari koje su postale standard

1. Klima

2. Brzi internet

3. Parking

4. Roštilj

5. Perilice rublja i suđa

Najbolji apartman
  • Okućnica apartmana na otočiću u šibenskom arhipelagu izgleda fantastično, što je prepoznala i Hrvatska gospodarska komora koja ga je ove godine nagradila Turističkim cvijetom za najbolji apartman na obali

- Proteklih devet godina turizam je moj jedini posao, moja obitelj i ja se trudimo ostvariti sve želje naših gostiju. Od 90 posto gostiju se najradije uopće ne bih odvajao, samo da imam toliko vremena, jer su to ljudi kakve i inače u životu tražim za stvaranje prijateljstava - priča Kristijan koji je devet godina radio kao menadžer u velikoj telekomunikacijskoj kompaniji i putovao po cijelom svijetu, što poslovno, što privatno. Zbog toga zna što je gostima najpotrebnije i, kako sam kaže, oni se često iznenade kada dođu u njegove apartmane i vide da imaju apsolutno sve što bi im ikad moglo zatrebati.

Vrhunska usluga
  • Naviše gostiju u Kaprije stiže iz Velike Britanije, skandinavskih zemalja, Njemačke, Austrije i Italije, a domaćin Kristijan brine se da im sadržaja ne fali - mogu se poslužiti aromatičnim biljem iz vrta, roštiljati na terasi s pogledom na more, biciklima istražiti otok ili roniti s maskama

Najviše gostiju mu dolazi iz Velike Britanije, skandinavskih zemalja, Njemačke, Austrije i Italije, a on im omogućuje vrhunsku uslugu - mogu se poslužiti aromatičnim biljem iz njegova vrta, roštiljati na terasi s pogledom na more, biciklima istražiti otok, roniti s maskama koje će im on ustupiti, može im organizirati transfer iz Šibenika ili izlet brodom.

- Osim naše potpune posvećenosti njima, goste oduševljava uređenje naših apartmana i često nam znaju reći da smo uspjeli stvoriti komadić raja - otkriva Kristijan.


Želite li saznati više o tome kako poboljšati turističku ponudu kliknite OVDJE

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Dormea, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:39