Novinarka u novim vodama

“Za goste s djecom priredimo igračke i knjige, a često ih volimo iznenaditi i doručkom”

Maja Grbić Alimanović (44), Varaždin
 CROPIX


Piše: Daria Bertek

Novinarka Maja Grbić Alimanović (44) u iznajmljivanju se našla sasvim slučajno. Tri je godine sa suprugom preuređivala stan iz svojih snova u centru Varaždina. Potrudili su se da izgleda baš onako kako su ga oduvijek zamišljali - prepun je autentičnih detalja, poput zavjesa koje je sama šivala, u njemu prevladavaju prirodni materijali, a to je nešto što je Maji i njezinu suprugu Vedi izuzetno bitno. Taman kad su bili pri kraju uređenja, odlučili su si priuštiti vikend daleko od gradske vreve, u obiteljskoj vikendici na Varaždin Bregu.

- I više se nismo vratili - smije se Maja.

Pokazalo se da im se život u prirodi toliko sviđa da nemaju ni najmanju želju vratiti se u Varaždin. Genijalno uređen stan u kojem su planirali provesti život ostao je prazan, pa su počeli razmišljati o iznajmljivanju.

Varazdin, 030810.
Stari grad Varazdin jedna je od perjanica kontinentalnog turizma, posebno ima velik znacaj za grad Varazdin, jer je to jedna od glavnih slika koje se nose iz Varazdina, i po cemu je grad poznat.
Stari grad je ujedno i jedna od najstarijih gradjevina u Varazdinu, koji ima najstarije dijelove iz 14. stoljeca, kad je bila samo jedna kula na ulazu u grad.
Danasnji izgled dobiva u drugoj polovici 16. stoljeca u vrijeme renesanse, kada postaje jedna od utvrda za obranu od Turaka i njihovih nasrtaja u Europu.
Foto: Andrej Svoger / Cropix
CROPIX

- Gosti u Varaždinu drugačiji su od onih na obali. Domaći uglavnom dolaze na kraće razdoblje, na dan, dva, bitno im je da su blizu centra jer je razlog njihova posjeta često neki kongres, seminar, festival ili dođu na polaganje ispita, a ni stranci ne ostaju predugo - priča Maja.

U njezinu stanu sve njih dočekuje jedinstven ugođaj doma i bakine kućice kakvog se sjećamo iz nekih jednostavnijih vremena.

Top 5 darova dobrodošlice

1. kava i čajevi

2. namazi i tost za doručak

3. svježe cvijeće u vazi ili zdjela s voćem

4. keksi ili pivo (ovisno o tome kakvi gosti dolaze)

5. svježe mlijeko za malu djecu

Top 5 komada namještaja ili elektronike u koje se isplati uložiti

1. kvalitetan madrac ili kauč (ili nadmadrac koji se stavi na njih)

2. ugodan (lounge) prostor za opuštanje

3. pećnica ili mikrovalna

4. kuhalo za vodu

5. perilica rublja

Top 5 stvari koje svaki apartman mora imati

1. brzi Wi-Fi

2. parkirno mjesto ispred objekta

3. pamučna posteljina

4. puno prirodnog svjetla u prostoru i ugodna rasvjeta

5. dodatne informacije o destinaciji

Apartman Maje Grbić alimanović u Varaždinu
Privatna kolekcija

Apartman s dušom
  • Mnogo komada namještaja sami su preuredili ili baš izradili i zadovoljni su kada gosti prepoznaju trud i ljubav koji su uložili u najmanje detalje

- Mnogo komada namještaja sami smo preuredili ili izradili, baš smo dali oduška našoj kreativnosti i stvarno je lijepo kada to gosti osjete. Mislim da je najveća tajna našeg uspjeha upravo to što smo dom preuređivali za sebe, a to je drugačije od uređenja za najam. Sve je puno detalja s pričom, naš je apartman topao i ima dušu - otkriva Maja.

Da se ta duša, definitivno, svidjela i gostima, pokazuju vrlo visoke ocjene na Bookingu i jako mnogo pozitivnih komentara o domaćinima.

- Iako nam to nije jedini posao, trudimo se uvijek biti tu za goste, uvijek učiniti više od očekivanog kako bi se osjećali dobrodošlo. Primjerice, ako dolaze s djecom, uvijek ćemo ostaviti više igračaka i knjiga, a goste volimo iznenaditi doručkom - priča hvaljena iznajmljivačica iz Varaždina.

Varaždin, 300719.
Maja Grbić Lončar za kampanju Dormea.
Foto: Boris Kovačev / CROPIX
CROPIX

Biznis s perspektivom
  • Maja i njezin suprug vjeruju kako je tajna njihova uspjeha upravo u tome što su stan uređivali kao za sebe, a i svoje goste dočekuju s puno pažnje

Neke stvari o iznajmljivanju naučili su u hodu, recimo da njihov apartman ipak ne trpi kućne ljubimce.

- Obožavamo životinje i u početku smo se oglašavali kao pet-friendly apartman, ali onda nam jedan gost nije prijavio da će doći s mačkom, i to na dulje vrijeme. Danima smo čistili dlake - prisjeća se Maja, kojoj to iskustvo ipak nije ostalo u lošem sjećanju jer su mogli bolje profilirati goste.

Planiraju se i dalje baviti iznajmljivanjem, a kako je prošle godine u Varaždinu bilo 27 posto više noćenja, to bi im mogao postati sve unosniji hobi.


Želite li saznati više o tome kako poboljšati turističku ponudu kliknite OVDJE

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Dormea, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:01