Pratite uživo

Foto/Video: Naš novinar ekskluzivno testira novi električni bicikl Mate Rimca na Braču

Imamo priliku isprobati ga posebnom dvosatnom rutom po Braču
Testiranje novog Greypa na Braču
 Filip Pavić / Hanza Media

Upravo smo sletjeli na Brač gdje nas je dočekalo 50-ak primjeraka potpuno novog Greyp G6 električnog bicikla iz radionice Mate Rimca. Imamo priliku isprobati ga posebnom dvosatnom rutom po Braču, u društvu iskusne ekipe vodiča, među kojima su i čelni ljudi Grey Bikesa te Rimac Automobila, Zvonimir Sučić te Mate Rimac. S nama su i poznati influenceri, među kojima i Adriano Mudri, Carlo Argentieri i Stanislav Šredl.

- U novoj G6-ici je jedna od najvećih, ako ne i najveća baterija po pitanju energije na električnim brdskim biciklima. Imamo motor koji smo napravili u suradnji s tajvanskim proizvođačem izuzetno zanimljivih karakteristika - ispričao nam je Predrag Pejić, voditelj razvoja u Greyp Bikesu.

- Zabavljat ćemo se, uživati, snimati i natjecati se, gledati tko je bolji. Svi se natječu, svi mogu probati performanse bicikla i uspoređivati koliko su potrošili energije bicikla, koliko su sami utrošili svoje energije, tko je najbrže vozio, tko je najviše letio - objašnjava nam Mate Rimac i dodaje kako G6 nije osmišljen za "hard core" bicikliste koji ne vole električne bicikle, već više za uživanje, iskušavanje i poigravanje sa svim čarima nove tehnologije koja je sastavni dio ovog bicikla.

Filip Pavić / Hanza Media
Testiranje novog Greypa na Braču

- Sve je ovo maraton, prodaja ne ide preko noći, ali tu smo došli sa 70ak proizvedenih bicikala, a tek jučer kad smo otkrili bicikl smo krenuli primati narudžbe. To će tek krenuti, ali smo mi spremni za isporuku! Bike je homologiran, certificiran, nije prototip, ovo je proizvodni bicikl i mi sad ovo možemo štancat! - priča Rimac.

Filip Pavić / Hanza Media
Testiranje novog Greypa na Braču

Jučer predstavljeni G6, osim što je pogonjen električnim motorom koji doseže maksimalnu brzinu od 25 km/h te ima bateriju koja će zadovoljiti domet od oko 100 kilometara s jednim punjenjem, izdvaja se mogućnosti spajanja na internet preko kojeg G6 prikuplja podatke u vožnji, prati i pazi na biciklista, pa čak i s njime komunicira preko mobilne aplikacije.

Filip Pavić / Hanza Media
Testiranje novog Greypa na Braču

Cijena nove zvjerke kreće se između 6500 i 7500 eura, prodaja je krenula jučer, a kako smo doznali već su prodali nekoliko primjeraka na neviđeno!

Filip Pavić / Hanza Media
Testiranje novog Greypa na Braču

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:03