Svi navijaju za Vatrene

Originalni dresovi s kockicama gotovo su rasprodani, ostale su samo dječje i XXL veličine

Pomama za navijačkim rekvizitima raste sa svakom pobjedom, ni 649 kuna za majicu nije puno
Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Ivan Perišić, Mario Mandžukić
 Boris Kovačev / Hanza Media

Dresova hrvatske nogometne reprezentacije u Nikeovoj trgovini nema već neko vrijeme, u HNS-ovoj su također ograničeni na dječje i većih veličina. Trenutno se sve veličine mogu kupiti jedino u Rost Športu, a cijena originalnog crnog dresa je 649 kuna, dok kockasti dres košta 379 kuna.

- Nike je kao službeni proizvođač dresova prije točno deset mjeseci poslao ponude i svi smo naručili onoliko koliko smo mislili da treba. Dok su drugi naručivali par stotina, mi smo uzeli nekoliko tisuća jer smo već tada vjerovali Daliću i pripremili se za ovakvu navalu - rekao je Stipe Rosić, direktor Rost Športa.

Prodano je oko 80 posto zaliha, ali se nadaju da će imati dovoljno ako Hrvatska uzme naslov.

- Jutro nakon utakmice s Danskom dočekalo nas je sto zahtjeva za dresove, apsolutni hit je onaj Luke Modrića, dobro se prodaju i oni Marija Mandžukića, Matea Kovačića, a po novom i Ante Rebića. No, još uvijek najviše ljudi želi vlastito prezime na dresu - otkrivaju iz Rost Športa.

Što se tiče dresa heroja utakmice s Danskom, vratara Danijela Subašića, situacija je nešto kompliciranija.

- Ne prodajemo golmanske dresove, ali kupci mogu staviti Subašićevo prezime na običan navijački dres. No, jučer nismo dobili takve narudžbe - kaže direktor Rost Športa Stipe Rosić.

Voditeljica Nikeove prodavanice u zagrebačkoj Ilici otkrila je da su nogometni dresovi planuli početkom Svjetskog prvenstva i sada se mogu kupiti samo oni u dječjim veličinama i pokoji XXL. Zasad nije sigurna kada će dobiti novu zalihu niti hoće li ona stići do kraja Prvenstva. Inače, donji dio dresa košta 300 kuna, jakna s grbom reprezentacije 619 kuna, a dječja majica s kockicama 300 kuna. Oni koji ne žele izdvojiti više stotina kuna za dres, mogu uvijek kupiti i majice s kockicama, i to već po cijeni od 12 kuna. U Fotexu se majica može pronaći za 50 kuna, u Polleo Sportu majica s natpisom “U boj, u boj za narod svoj” košta 90 kuna, a u Galku imaju i jednostavne primjerke po 12,30 kuna.

Uz trgovine, brojni štandovi diljem gradova prodaju “fejk” navijačke dresove s imenima hrvatskih igrača i njihova se cijena kreće od 50 do 100 kuna. Nisu samo dresovi traženi. Različiti navijački rekviziti postali su ovih dana obavezan modni detalj, a prodaje se sve - od boja za lice do truba s kockicama. U Konzumu se tako mogu kupiti navlake za retrovizor po cijeni od 12 kuna, kao i navlaka s kockicama za auto za 64 kune. Na policama se može pronaći i navijačka perika za 32 kune, plastična truba za 8 te zastavica za auto po 4 kune, a prodaje se i navijačka zastava u formatu 60x90 za 8 kuna. U Galku imaju navijačke sunčane naočale za 25 kuna te torbicu, tzv. pederušu s kockicama za 300 kuna.

Na glavu se može staviti i vaterpolska navijačka kapa koja u Rost Športu košta 49 kuna, a oni koji žele staviti malo boje na lice, mogu u BIMA-i kupiti set s crvenom, bijelom i plavom bojom za 19 kuna. Za one koji ne žele samo gledati nego i igrati, službenu Adidas loptu prvenstva mogu kupiti u Intersportu za 140 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:26