Intervju

Nina Išek Međugorac: HT pomaže u pripremi Hrvatske za novi val tehnoloških promjena

Nina Išek Međugorac
 Arhiva

“Stvarno sam ponosna što smo prva kompanija koja je pokrenula STEM revoluciju u Hrvatskoj. Naš donacijski natječaj u potpunosti je usmjeren talentiranim mladim ljudima koji se žele razvijati u STEM području. Čudima tehnologije želimo mlade ljude oduševiti i potaknuti da iskoriste potencijal koji čuči u svakom od njih, kako bi ostvarili uspjehe u budućim karijerama”, kaže u intervjuu za portal Media Marketing Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma.

Naglašava i HT-ova ulaganja u razvoj pametnih gradova, po čemu su, kaže, prepoznati u cijeloj Europi. “Takva rješenja osiguravaju Hrvatskoj poziciju u globalnoj digitalnoj ekonomiji, za što nam, uz kvalitetnu infrastrukturu, trebaju i pametni ljudi. Zato HT ulaže u novu generaciju mladih ljudi i stručnjaka, s naglaskom na STEM vještine. Uz stipendije, otvaramo radna mjesta i pružamo priliku za rad u međunarodnom okruženju”, kaže Nina Išek Međugorac.

Tumači kako je HT pri kraju je zahtjevnog procesa transformacije te ulazi u novu fazu rasta. “Tržište se konsolidira, akvizicijom Crnogorskog Telekoma zaigrali smo regionalnu utakmicu, otvaramo nove izvore prihoda i predvodimo proces digitalne transformacije Hrvatske. Pomažemo u pripremi Hrvatske za novi val tehnoloških promjena koji dolazi. Upravljanje korporativnom komunikacijom ima važnu ulogu u svim tim procesima i dio je konačnog uspjeha”, poručuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:18