RAZMJENA ZNANJA I PRAKSE

SURADNJA U STEM PODRUČJU Ugovor Hrvatskog telekoma i FER-a omogućit će studentima da 'izađu' s idejama na strana tržišta, a ostanu u Hrvatskoj

Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a, i studentica Bruna Anđelić, koja je vodila panel raspravu FERovanje nakon potpisivanja ugovora
 Arhiva / Hanza Media

Hrvatski Telekom i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) potpisali su ugovor o suradnji na pet godina, koja će studentima i zaposlenicima osigurati razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a, objavili su, što podrazumijeva stručno usavršavanje radnika HT-a, stipendiranje i mentorstvo najboljih studenata viših godina, ali i veću priliku za sudjelovanje na međunarodnim projektima već u prvim godinama studiranja.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel.

„Najveću prednost za ove mlade ljude vidim u tome što im HT danas nudi mogućnost da realiziraju svoje ideje na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske, istovremeno koristeći najnapredniju tehnologiju uz osigurane resurse“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

„Naš je fakultet već sa svojim Centrom karijera snažno angažiran u suradnji s gospodarstvom, a s Hrvatskim Telekomom pokrenuli smo i projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području. Ovim ugovorom proširujemo našu suradnju“, istaknuo je Mislav Grgić, dekan FER-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:50