Dragulj Jadrana

Najveća ovogodišnja investicija čini perjanicu raskošnih hotela u uvali luksuza

Investicija vrijedna 700 milijuna kuna, a najskuplji apartman prostire se na dvije etaže i čak 175 m2
Grand Hotel Park
 Grand Hotel Park

Danas svoje prve goste prima jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj - Grand Hotel Park u Rovinju. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u turizam od nevjerojatnih 700 milijuna kuna koja čini perjanicu luksuznih rovinjskih hotela u vlasništvu hotelske kuće Maistra, u sklopu Adris Grupe.

Trajala je čak dvije godine, a u te dvije godine srušen je prijašnji hotel i na njegovu je mjestu “izrastao” nevjerojatan objekt za koji u Adrisu kažu da je najljepši na Mediteranu. Prije početka gradnje projekt se pripremao čak tri godine, a bio je uvršten i na listu državnih projekata od strateške važnosti. Iako će Grand Park Hotel Rovinj prve goste primiti ovih dana, svečano otvorenje luksuzne zone Monte Mulini i novog hotela bit će krajem svibnja, kada će se od 29. svibnja do 2. lipnja, pod pokroviteljstvom Adris grupe, održati Adris 44 Cup.

- Vjerovali smo u ovaj projekt, u snagu naše tvrtke, u znanje i odvažnost naših zaposlenika, ali i u potencijale i komparativne prednosti naše zemlje. Nisu nas obeshrabrile ni nepovoljne socioekonomske prilike, ni antipoduzetnički mentalitet, ni birokratsko-administrativna zanovijetanja. U svojim poslovima ne pristajemo na osrednjost. Slijedimo načela poslovne izvrsnosti i u tome ćemo ustrajati - izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe mr. sc. Ante Vlahović.

Arhitekti

Svojom vrhunskom arhitekturom koju potpisuju ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri vrhunski se uklopio u vizure grada te sačuvao okoliš. Ovo je još jedna suradnja Adrisa i domaćeg arhitektonskog studija 3LHD koji potpisuju arhitekturu hotela Lone, Adriatic i Mulini Beach plaže. Osim što je zadivljujuće arhitektonsko djelo kada se iz centra Rovinja gleda na drugu stranu luke, gosti koji dođu u hotel bit će nagrađeni još boljim pogledom. Arhitekti su odabrali kaskadni tip gradnje i zeleni krov na 10-ak tisuća kvadrata. Naime, s hotela Park grad pod svetom Eufemijom je kao na dlanu, a arhitekti su sve prostorije otvorili upravo prema starom gradu - od recepcije do restorana, luksuznih soba te bazena i wellness zone na krovu hotela. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske. Unutrašnje uređenje potpisuje milanski studio Piera Lissonija - Lissoni Architecture, jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih svjetskih dizajnera.

- Dizajn interijera hotela uvelike proizlazi iz Lissonijeva osobnog doživljaja okruženja hotela. Ključan dio dizajna je i izbor umjetnina za zajedničke prostore i sobe. Svaki od zastupljenih umjetnika boravio je određeno vrijeme u Rovinju pa je doživljaj grada i destinacije unio u svoje umjetničko djelo koje će krasiti hotelske prostore. I gosti se žele potaknuti da dožive hotel i Rovinj na sebi svojstven način te da svoje dojmove sačuvaju kao uspomene. Prilikom dolaska gosti dobivaju svojevrsni putni dnevnik, vodič kroz priče Rovinja i zbirku uspomena u jednom, te fotoaparat za trenutni ispis fotografija. Pohranom fotografija i drugih predmeta u dnevnik ta bilježnica uvezana u kožu postaje njihovo vlastito umjetničko djelo i originalna uspomena na boravak u Rovinju. Vizualni identitet hotela potpisuje agencija Bruketa&Žinić&Grey, poručuju iz Adrisa.

Grand Hotel Park
Grand Hotel Park

Pogled na more

Ovaj grandiozan rovinjski hotel na šest etaža ima 193 sobe i 16 apartmana te će moći primiti oko 500 gostiju. Sobe su prostrane i imaju oko 40 kvadrata, a najluksuznija soba ima čak 175 kvadrata na dvije etaže, velik privatni jacuzzi, vlastiti vrt, walk in ormar, prostranu kupaonicu… Uz pogled na more i grad, sve će sobe imati prostrane terase sa zelenim vrtovima, a njih 53 imat će i manje hidromasažne bazene, tzv. plunge pool. Zanimljivo je da su bazeni, ulazni lobi i recepcija, restorani i kongresne dvorane na najvišoj etaži, a sobe na nižim razinama. Posebna je pažnja pridana wellness i spa centru na nevjerojatnih 3800 četvornih metara unutrašnjeg i vanjskog prostora na dvije etaže, uključujući i prostor s tri vanjska bazena na vrhu hotela. Tu su tri saune, dvije parne prostorije s raznim temperaturama i posebnim aromatičnim programima, dva manja hladna bazena i prostor za tuširanje za potpuni termalni ciklus.

Luksuzni restorani

Svjetski poznati brendovi našli su svoje mjesto na shopping promenadi koja će nuditi i uratke domaćih dizajnera. Maistra se također planira pozicionirati u ovoj zoni kroz svoju trgovinu luksuznih sitnica Park Concept Store, po uzoru na slične trgovine u svijetu poput primjerice Libertyja u Londonu.

Uređeno je i šest hotelskih restorana - luksuzni signature restoran, Cap Aureo, sa spektakularnim pogledom na grad i marinu, Viva Eufemia Lobby Bar koji će imati najveći izbor šampanjaca u Hrvatskoj, Cissa Pool Bar na bazenu, glavni hotelski restoran Laurel & Berry, zatim multifunkcionalni Primi Terreni Restaurant & Delicatessen koji će uz otvoreni gril, vinski podrum i bogatu ponudu lokalnih i međunarodnih delikatesa sadržavati pop-up prostor namijenjen stalnom izmjenjivanju instalacija, izložbi i trgovinskih koncepata. Uređena je i Katarina’s Patisserie, zamišljen je kao najbolja slastičarnica u gradu s “dnevnim barom” u talijanskom stilu.

Grand Hotel Park
Grand Hotel Park

Ovom investicijom otvorilo se 300-tinjak radnih mjesta, a svi su zaposlenici prošli višemjesečne intenzivne edukacije i usavršavanja u suradnji, primjerice, s Ècole hôtelière de Lausanne, jednom od najboljih škola za hotelski menadžment u svijetu, poručili su u ovoj rovinjskoj tvrtki.

Inače, Adris je dosad u svoj turistički portfelj uložio 5,5 milijardi kuna, po čemu su najveći ulagač u hrvatski turizam. Glavnina tih ulaganja odnosi se na luksuznu zonu Monte Mulini koja je dovršetkom Grand Park Hotela zasjati u pravom svjetlu.

Mnogi je stoga nazivaju uvalom luksuza, a u njeno je uređenje uloženo čak 1,5 milijardi kuna. Zona u neposrednoj blizini starogradske jezgre Rovinja obuhvaća hotele Monte Mulini (2009.), boutique hotel prilagođen najvišim standardima luxury leisure gostiju, i Lone, prvi hrvatski design hotel, otvoren 2011. godine, te nedavno preuređen hotel Eden.

Uvala luksuza

- Prvi hotel s pet zvjezdica u Rovinju - Monte Mulini - sagrađen je 2009., a u njega je uloženo 200 milijuna kuna

- 2011. završen drugi hotel s pet zvjezdica - Lone. U njega je uloženo 350 milijuna kuna i bio je tada jedini dizajnerski hotel u Hrvatskoj

- 2013. uloženo je 29 milijuna kuna u izgradnju zajedničkog bazenskog kompleksa hotela Eden i Lone te restorana Oleander, a dodatnih 18 milijuna u potpuno preuređenje wellness & spa centra u hotelu Eden

- Cijelo područje uvale Lone, plaža i šetnica potpuno su obnovljeni 2014. investicijom vrijednom 25 milijuna kuna

- Lani je potpuno renovirano 325 smještajnih jedinica i kuhinja hotela Eden u vrijednosti 65 milijuna kuna

- Uz obnovu hotela park počela je i rekonstrukcija ACI marine Rovinj podno hotela. U taj je projekt uloženo 150 milijuna kuna, a povećali su se kapaciteti za prihvat luksuznih jahti. Previđena su 192 veza, a bit će to najmodernija nautička one stop shop destinacija

Najskuplji hoteli u Hrvatskoj (sedmodnevni boravak od 3. do 10. kolovoza za 2 osobe)

1. Pucić Palace, Dubrovnik - 48.445 kuna

2. Villa Orsula, Dubrovnik - 37.465 kuna

 dubrovnik170703
vila orsula
snimio mateo rilovic
-magazin-
Mateo Rilović

3. Grand hotel Park Rovinj - 36.839 kuna

Otvorenje Grand Park Hotela Rovinj
Adris grupa

4. Villa Dubrovnik, Dubrovnik - 35.715 kuna

5. Monte Mulini, Rovinj - 30.492 kune

Goran Sebelic/Hanza Media

6. Hilton Imperial, Dubrovnik - 29.772 kune

dubrovnik280405
hotel hilton imperial
snimio mateo rilovic
-pok-
Mateo Rilović / Hanza Media
Hilton Imperial

7. Alhambra, Mali Lošinj - 28.723 kune

8. Hotel Excelsior, Dubrovnik - 24.352 kune

9. Hotel Lemongarden, Sutivan - 24.352 kune

Hotel Lemongarden

10. Royal Princess Hotel, Dubrovnik - 24.352 kune

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:01