PRATE POTREBE POTROŠAČA

Kvalitetna hrana kao energent razvoja

Zdrava, domaća i kontrolirana hrana nemaju alternativu, priroda nam neće predugo tolerirati propuste, a jedni o drugima moramo se brinuti bez obzira na industriju u kojoj poslujemo, poručuje Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije

Vindija

 Vindija/

Presudna ideja koju dijelimo kroz prošlost, sadašnjost, a čeka nas i u budućnosti dostupnost je kvalitetne hrane, bez koje je teško zamišljati ostale segmente rada i života sve većeg broja ljudi na Zemlji. Tehnologija proizvodnih pogona, sustava pakiranja i distribucije te svakodnevne inovacije dovele su do značajnih promjena u industriji, ali budućnost obećava još uzbudljiviji razvoj. - O danima koji dolaze u Grupi Vindija razmišljali smo još jučer, danas uvodimo rješenja koja će nam život sutra učiniti boljim i zdravijim, a okoliš zelenijim. Gledamo naprijed i fokusiramo se na ono dobro jer će izazova, neizvjesnosti i promjena, nažalost, uvijek biti, kao što su i oduvijek dio svakodnevice. Pred svima nama danas, a posebice u prehrambenoj industriji, stoji zadatak da tražimo rješenja i fokusiramo se na konkretne korake koji će unaprijediti prehrambenu industriju, a tako i adresirati puno kompleksnija pitanja poput zdravlja i dobrobiti ljudi, održivosti i dostatnosti gospodarske proizvodnje. Solarni paneli na krovovima naših postrojenja, električni viličari, smanjena emisija plinova i stroga kontrola potrošnje energenata samo su neki od načina na koji dočekujemo budućnost - ističe Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

image

Nenad Klepač

/Wff

POGLED U ZELENIJU BUDUĆNOST

Kao vodećoj prehrambenoj kompaniji, u Vindiji su svjesni da moraju gledati unaprijed, pa će naglasak biti na praćenju potreba potrošača koji uz neupitnu kvalitetu proizvoda cijene usmjerenost prema očuvanju okoliša. Tako su na kartonsku ambalažu sokova Vindi prvi u Hrvatskoj uveli neodvojivi čep tvrtke Tetra Pak. Iste čepove uvode i na kartonsku ambalažu mlijeka i mliječnih proizvoda te biljnih napitaka. Vindija se tako prva na tržištu s kartonskom ambalažom prilagodila novoj Direktivi EU o plastici za jednokratnu upotrebu i potvrdila svoj položaj predvodnika u brizi za okoliš.

- Uz ekološki prihvatljivu ambalažu kojom pratimo globalne trendove i propise, u pogledu kvalitete također idemo korak dalje. Najnovija potvrda kvalitete proizvoda dobivena je u vidu prvog hrvatskog certifikata ‘Dokazana kvaliteta Hrvatska’ za meso peradi dodijeljenog brendu Cekin kompanije Koka. Vrhunac je to napora da potrošačima pružimo najbolje domaće proizvode od svježeg mesa peradi vrhunske kvalitete. Uz postojeće oznake ‘Piletina broj 1 u Hrvatskoj’, ‘Meso hrvatskih farmi’ i ‘Živjeti zdravo’, koje nose proizvodi Cekin, certifikat naglašava dodanu vrijednost proizvoda za zdravlje potrošača - dodaje Nenad Klepač.

Biti prvi, misija je u kompaniji već više od 60 godina, tako da će tim putem nastaviti. Težnju izvrsnosti potvrđuje i mlijeko ‘Z bregov, ponosni nositelj oznake “Mlijeko broj 1 u Hrvatskoj” na temelju odabira potrošača.

image

Vindija - Koka pogon

Vindija/

SLUŽITI KAO PRIMJER DRUGIMA

Vindija prati i Zeleni plan EU koji predviđa ugljičnu neutralnost Europe u bližoj budućnosti, a odnedavno je i potpisnik dobrovoljnog sporazuma o sprečavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane “Zajedno protiv otpada od hrane” u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

- Uz sve projekte, inicijative, velike i male pobjede, tražimo načine kako uistinu učiniti razliku, ali i potaknuti druge da slijede naš primjer. Kako će izgledati polja ili blagdanski stolovi u budućnosti, nezahvalno je predviđati, ali već je sada jasno da svi zajedno moramo početi donositi odluke koje će definirati ne samo prehranu budućnosti nego i našu samu opstojnost. Zdrava, domaća i kontrolirana hrana nemaju alternativu, priroda nam neće predugo tolerirati propuste, a jedni o drugima moramo se brinuti bez obzira na industriju u kojoj poslujemo - poručuje Nenad Klepač.

Sadržaj omogućen u suradnji s partnerom projekta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:35