ODGOVORNOST I SURADNJA SA ZAJEDNICOM

Novi parkovi za 20 gradova i općina

Krajem 2022. ugoori su potpisani s predstavnicima gradova i općina uz 20 županija i već idući mjesec trebali bi biti otvoreni prvi parkovi diljem Hrvatske

Hrvatska Lutrija je tijekom 50 godina svog postojanja donijela sreću mnogima, ali i pomogla lokalnoj zajednici brojnim projektima. Slijedom navedenog, tijekom 2022. godine proveden je natječaj za nove parkove za vježbanje na otvorenom s ciljem povećanja sportskih sadržaja u gradovima i općinama na koji je stiglo čak 178 prijava. Nakon provedenog natječaja slučajnim odabirom izabrano je 20 parkova, po jedan u svakoj županiji, koje Hrvatska Lutrija financira s ukupno 252 tisuće eura.

Ugovori su krajem prošle godine potpisani s predstavnicima gradova i općina iz 20 županija i već u travnju ove godine trebali bi biti otvoreni prvi parkovi diljem Hrvatske, pri čemu je važno istaknuti kako najmanje jedna sprava u parku mora biti namijenjena osobama s invaliditetom.

Razigranija Hrvatska

- Hrvatska Lutrija posebnu pozornost posvećuje javnom interesu i pozitivnom utjecaju na društvo, a upravo je natječaj za dodjelu sredstava za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom, jedan od takvih primjera i prva u nizu inicijativa kojom svečano započinjemo obilježavanje našeg jubilarnog pedesetog rođendana. Zahvaljujem i svim našim igračima s kojima sve ove godine zajedno i uspješno pridonosimo stvaranju sretnije i razigranije Hrvatske – istaknuo je Ignacije Čutura, predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije.

Gradonačelnici i načelnici općina odabranih na natječaju ističu kako su igrališta na otvorenom iznimno važna za mlade, kako bi ih svi zajedno pravilno usmjeravali i ispunili njihovo slobodno vrijeme uz sport i rekreaciju. Osim za gradove, ovdje je bitno istaknuti značaj koji inicijativa ima i za općine jer su time prepoznate i potrebe manjih mjesta.

Hrvatska Lutrija kroz program sponzorstva i donacije pruža potporu i brojnim projektima koji se odnose na zaštitu ljudskih prava, zaštitu okoliša, obrazovanje, znanost i odgoj, sport, kulturu, kulturnu baštinu i umjetnost te u humanitarnim projektima. Uz to, tvrtka je pokrenula i korporativno volontiranje kao jedan od novijih oblika društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, koje osim samog volontiranja podrazumijeva i svako poticanje zaposlenika na dobrovoljni rad kojim zaposlenici pridonose razvoju zajednice. Dobrobiti od volontiranja mnogobrojne su: razvoj i usavršavanje osobnih, socijalnih i organizacijskih kompetencija, utjecaj i doprinos u stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima.

image

Izvlačenje dobitnika

Povelja o volontiranju

Zaposlenici Hrvatske Lutrije 2019. godine pridružili su se inicijativi Volonterskog centra Zagreb i u sklopu konferencije o korporativnom volontiranju potpisali Povelju o volontiranju - dokument i mehanizam kojim se organizacije potiče na sustavniji pristup volontiranju kroz definiranje politika volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja te usvajanje standarda volontiranja.

- Darovanje svog vremena, truda ili znanja je neprocjenjivo, a pozitivan osjećaj zbog pomoći drugima je bogatstvo koje je u ovom slučaju lako steći. Pokretanjem korporativnog volontiranja pronašli smo još jedan način kojim pridonosimo društvu i iskazujemo humanost u različitim oblicima. Akcija pošumljavanja Boranka, Europski tjedan sporta, Škola za medicinske sestre Vrapče, Memorijalni turnir u stolnom tenisu ili Sportsko-rekreativni kamp Medo samo su dio projekata i akcija u kojima sudjeluju naši zaposlenici - poručuju iz Hrvatske Lutrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:22