Inkubator Algebra LAB-a

Svjetleća boca za uriniranje i aplikacija za spavanje na podu najbolje poduzetničke ideje

Pobjednik u kategoriji "The best pitch" je tim Nocturiglow, koji je osmislio bocu za uriniranje koja svijetli u mraku
Rino Duboković i Ivan Babić, predstavnici nagrađenih startupa
 Algebra

Svjetleća boca za uriniranje i mobilna aplikacija za spavanje na podu najbolje su poduzetničke ideje 11. generacije inkubatora Algebra LAB-a, izvijestili su u petak iz Algebre.

Pobjednik u kategoriji "The best pitch" je tim Nocturiglow, koji je osmislio bocu za uriniranje koja svijetli u mraku. Zamišljena je kao pomagalo osobama koje imaju problema s noćnim uriniranjem, a osnivač i idejni začetnik startupa Ivan Babić radio je kao njegovatelj starijih osoba, te tako uvidio potrebu za proizvodom koji će im pomoći da prevladaju zdravstvene probleme.

U kategoriji "The best business case" pobijedio je tim Floornap, koji je osmislio aplikaciju za rezerviranje niskobudžetnih smještaja, koja omogućuje da za samo 15 eura možete spavati u centru svjetskih i europskih metropola, ali na podu u svojoj vreći, ili na kauču.

Osnivač startupa Rino Duboković iako voli putovati, kao student nije imao dovoljno novca da plati skupi smještaj za samo jednu noć, pa je došao na ideju da svim ljubiteljima putovanja koji su u prolazu kroz grad ili ostaju samo nekoliko dana, omogući jeftino, ali unikatno iskustvo boravka, navode iz Algebre.

Na predstavljanju održanom u četvrtak sudjelovalo je 11 najboljih startup-ova proizašlih iz Algebra LAB-a, dok je priliku za predstavljanje svoje ideje investitorima dobilo i osam startup-ova iz regije.

Kako ističu iz Algebre, inkubatorski program za startup-ove Algebra LAB nasljednik je deset generacija i iskustava u provođenju inkubatorskog programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Tako su u posljednja četiri mjeseca timovi na tjednoj bazi radili s mentorima te pritom razvijali poslovne strategije, prototipe usluga i proizvoda.

Od ostalih timova, na predstavljanju su sudjelovali startup Volo, s projektom virtualne kreditne kartice za korporativna putovanja, zatim KidCoin, internetska platforma za praćenje i nagrađivanje dječjeg rada u virtualnoj valuti, namijenjena dječjoj štednji, projekt SmartStop, to jest pametne stanice za javni prijevoz koje korisnicima omogućuju bolje iskorištavanje vremena dok čekaju prijevozno sredstvo, zatim sustav Job Tag, koji služi za digitalizaciju student-servisa putem pametnih ugovora i poticanje rada studenata u struci.

Predstavila se i aplikacija HDI, namijenjena mjerenju i održavanju digitalnog zdravlja pojedinaca i zaposlenika, internetska i mobilna platforma JayOne namijenjena ljetnim poslovima i programima putovanja, platforma za financiranje zelenih energetskih projekata EnergyShift, sustav za poboljšanje studentskih poslovnih profila i povezivanje s poslodavcima Ding, aplikacija za prepoznavanje digitalnog identiteta Identyum, zatim Winestem, internetski sustav za prikupljanje mikroklimatskih parametara u vinskim podrumima te za automatsko ispravljanje neželjenih promjena putem senzora u realnom vremenu.

Od ostalih, priliku za predstavljanje investitorima iskoristila je i internetska platforma Shootset, putem koje fotografi, marketinške agencije i brendovi pronalaze i angažiraju modele, zatim projekt PP, koji objedinjuje digitalnu proizvodnju i stare zanatske tehnike ručnog rada, pa mobilna aplikacija Shopguru, koja služi za navigaciju na prodajnom mjestu i za virtualnu listu kupnje, zatim sustav za digitalno naručivanje u restoranima i kafićima Smartwaiter, pa aplikacija Salarify, koja omogućava pristup plaći i prije nego što je isplaćena od poslodavca, zatim mobilna aplikacija za bukiranje tranzitnih vezova Porthop, te naposljetku Sophico, internetska i mobilna aplikacija za jednostavnije upravljanje sportskim događajima, namijenjena sportskim klubovima.

Odluke o pobjednicima je donio žiri u kojem su sjedili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata, napominju iz Algebre.

Također, ističu da uskoro slijedi otvaranje prijava za novu generaciju startup-ova u inkubatorskom programu, pri čemu će stručnjaci i mentori Algebra LAB-a i dalje nastaviti raditi s najboljim i najperspektivnijim startup-ovima iz jučer predstavljene generacije, te će im biti na raspolaganju i nakon ovog investicijskog natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:57