Getty Images/iStockphoto
Blag prema okolišu

Zaštitite kožu i brinite o planeti: Sjajan novitet štiti kožu bez masnog sjaja, ali čuva i ekosustav

Koliko je važno redovito štititi kožu od štetnih UVA i UVB zraka, toliko je potrebno obratiti pažnju na to je li kozmetika koju koristimo blaga prema okolišu. Eucerin se zato pobrinuo da u svojim proizvodima ima samo najbolje sastojke koji ne onečišćuju more.

Nakon dugotrajnog boravka u zatvorenom, koža nije naviknuta na sunce i zbog toga ju je važno zaštititi prilikom svakog izlaganja UV zrakama, bez obzira na to provodite li dan na otvorenom s vašim najbližima, šetate li se, trčite ili planinarite.

Sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, ali pretjerano izlaganje vrlo je štetno. Neka od oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunca na kožu su preuranjeno starenje kože, hiperpigmentacija pa čak i rak kože.

Za zaštićenu kožu bez masnog sjaja

Novost iz Eucerina - Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo sa SPF faktorom 30 i 50+ učinkovita je koliko i ugodna za korištenje. Pruža vrhunsku zaštitu za sve tipove kože. Eucerin® napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i HEVIS svjetlošću.

Promo
Eucerin SUN Oil Control Dry Touch gel krema nije masna, brzo se upija i ostavlja suh i ugodan osjećaj na koži.

Formula sadrži i gliciretinsku kiselinu, ona podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kože te Oil Control tehnologiju sa matirajućim pigmentima koji pružaju trenutni osjećaj kože suhe na dodir.

Ono što je još važno jest da se Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo brzo upija i ne ostavlja masne tragove pa bezbrižno možete uživati u ljetnim aktivnostima, baš poput vizažistice Simone Antonović koja zna koliko je lijepa i zaštićena koža važna za savršeni make-up look.

Zaštita okoliša je također važna

Kada koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka.

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca.

Međutim, za pojedine UV filtere se smatra da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Promo
Eucerin SUN proizvodi u potpunosti su u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

Iako je istraživanje o utjecaju UV filtera na koralje još uvijek u ranoj fazi, sva Eucerin SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena. Eucerin SUN proizvodi sadrže samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtera kako bi se pružila najbolja zaštita.

Još jedan veliki problem je korištenje najlona u kozmetičkoj proizvodnji. Najlon je mikroplastika koja onečišćuje mora i nije biorazgradiva pa je Eucerin preuzeo inicijativu za njegovo uklanjanje. Još od 2015. nije koristio mikroplastiku u razvoju nove njege, a do kraja 2020. sva Eucerin njega bit će 100 posto bez najlona.

Čitajte i:

Korisno i lako: Ova 4 koraka dokazano smanjuju štetni utjecaj mikroorganizama

Spasonosno rješenje za vruće dane! Bez maglica za hidrataciju lica i tijela više ne idem nikamo

Na što obratiti pažnju prilikom odabira kreme za lice sa zaštitnim faktorom?

Od pripreme do završne njege: Vodič za sigurno sunčanje pomoći će vam postići najljepši preplanuli ten

Linker
19. travanj 2024 16:51