akd

Pandemija nije usporila rad na digitalnoj transformaciji države. Upravo suprotno...

Hrvatska je pozicionirana kao predvodnica u razvoju sljedivosti duhanskih proizvoda, a uvrstila se i na svjetsku blockchain kartu
Jure Sertić
 Ronald Gorsic/Cropix

Unatoč koronakrizi i njezinim posljedicama za gospodarstvo, AKD je u prvih devet mjeseci 2020. postigao izvrstan rezultat - uprihodio je više od 200 milijuna kuna i ostvario 77 milijuna kuna bruto dobiti.

Ti rezultati posljedica su pravodobnih poslovnih odluka, fokusiranosti na strateške ciljeve, odgovornog upravljanja resursima, snažnog iskoraka na međunarodno tržište, kontinuiranog ulaganja u nove tehnološke i razvojne kapacitete te pronalaska stabilnih partnera na zahtjevnom tržištu sigurnosnih rješenja i upravljanja procesima u konkurenciji najvećih svjetskih tvrtki.

AKD je Hrvatsku pozicionirao kao predvodnicu u procesima razvoja sljedivosti duhanskih proizvoda temeljem EU TPD direktive, svrstao ju je među prve zemlje članice koje su završile tehnološku migraciju sustava pametnog tahografa, odabran je da uspostavi nacionalnu platformu s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat, potvrdio se u području nadzora nad cestovnim prometom projektom SOTAH i projektima razvoja usluga digitalizacije u poljoprivredi. U području smart card rješenja realizirao je niz poslova za tržište Austrije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Nizozemske, Irske, BiH, Srbije te Crne Gore, a sudjelovao je i u realizaciji treće kriptomarke na svijetu - projektu koji je Hrvatsku uvrstio na svjetsku blockchain kartu.

Djelujući u ovako brzorastućoj industriji u kojoj se tehnološki sigurnosni standardi razvijaju eksponencijalnom brzinom, od presudne je važnosti kontinuirano ulagati u infrastrukturu, IT, razvoj, proizvodne kapacitete te edukaciju zaposlenika kako bi se osigurale brzina i fleksibilnost u odgovoru na nove sigurnosne, tehnološke i tržišne izazove.

Pritom investicije postaju strateška ulaganja, povećavajući vrijednost usluge koja proizlazi iz najvrednijeg resursa današnjice - podatka. Vodeći se tom premisom, u proteklom je razdoblju realiziran niz strateških investicija, a realizirat će se i razvojni IT centar u Osijeku. Veliku ulogu u cjelokupnoj strategiji rasta i razvoja AKD-a imaju zaposlenici u čije se znanje i edukaciju kontinuirano i ciljano investira. Ključan motivacijski element su specifični, kompleksni i inovativni projekti u kojima ravnopravno sudjeluju, gradeći ih od temelja.

AKD je iznimno interesantan poslodavac koji nudi razvojne mogućnosti i rad na zanimljivim i specifičnim projektima u stimulativnom okruženju moderne tvrtke izrazito diverzificiranog portfelja.

“AKD je lider u području kreiranja i zaštite elektroničkog identiteta te implementacije rješenja koja su nužna za digitalnu transformaciju hrvatskog društva, a cilj mojeg tima je jak i stabilan AKD čiji će rezultati biti primjer iznimnog poslovanja tvrtke u državnom vlasništvu, koja će kao inovativna i specijalizirana tvrtka u području sigurnosti, identiteta, digitalizacije, sustava sljedivosti, pametnih rješenja u integriranom transportu, izradi dokumenata i pružanju usluga bankarskom i financijskom sektoru dati svoj doprinos razvoju moderne hrvatske države”, izjavio je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a.

Tvrtka je svojim donacijama pomogla stradalima u potresu - svojim zaposlenicima, Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica - Klinici za bolesti srca i krvnih žila, Crvenom križu i široj zajednici donirala je zaštitne maske, dezinficijense i toplomjere. Zaposlenici su donirali u fondove Zajedno za Zagreb i Hrvatska protiv koronavirusa, a priprema se i akcija dobrote u povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 14:14