Facebook
slatke vijesti

Mjesto za svakog čokoljupca! Prvi Muzej čokolade uskoro otvara svoja vrata u Zagrebu

Ove jeseni čokoljupci se imaju čemu radovati! U Zagrebu se otvara prvi Muzej čokolade u Hrvatskoj, s čime smo se pridružili popisu zemalja u kojima se već nalaze najpoznatiji čokoladni muzeji, poput onih u Belgiji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.

Čokoladnu tajnu organizatori još skrivaju, pa su tek osnovne informacije otkrili na službenom Facebook profilu. Otvorenje je planirano za listopad ove godine, nalazi se u Varšavskoj 5 te je muzej posvećen čokoladi i njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju, stoji na Facebook stranici, a organizatore smo upitali da nam otkriju još poneku informaciju o slatkom muzeju.

"Na ideju smo došli jer smo kao i većina ljudi, suprug i ja, ljubitelji čokolade. Obilazeći europske muzeje čokolade bili smo često pomalo nezadovoljni pristupom toj interesantnoj namirnici, često je bila pomalo dosadna priča o njenom nastanku unatoč nastojanjima da bude interesantna. Došli smo na ideju kroz jedan drukčiji pristup približiti publici njenu povijest i razvoj", kazala nam je Ružica Božić Cerovac koja sa suprugom Domagojem stoji iza ove ideje.

"Na kraju obilaska će se u trgovini koja se naslanja na Muzej moći kupiti proizvodi malih hrvatskih čokolatijera kojih ima sve više, a ne postoji mjesto na kojem su do sad bili okupljeni. Sve ostale detalje želimo sačuvati za kraj i predstaviti cijeli koncept pred samo otvaranje", nadodala je Ružica i ostale detalje sačuvala kao iznenađenje.

Prostor je trenutno u adaptaciji i završetak radova je planiran za kraj listopada, kada bismo se trebali moći otisnuti na put čokolade. "Na 400m2 ćemo posjetitelje provesti kroz geografiju i povijest razvoja ove iznimne namirnice. Scenografija Muzeja čokolade Zagreb sastavni je dio te zanimljive priče, a promišljena je do detalja te ju potpisuje Željka Zrnić, naša suradnica koja je vrlo vješto naš zamišljeni koncept učinila suvremenim i privlačnim", rekla je Ružica, a nas veseli posjet novom čokoladnom mjestu u Zagrebu!

Linker
19. travanj 2024 15:50