Lekcije hrvatskog jezika za Ukrajinske izbjeglice u organizaciji Favbet Fundationa

Crvena Kalina, zajedno s Favbet Foundationom i Dobro Dobrim i uz podršku vlasnika Favbeta Andriyja Matiukha, pokreće cjelodnevni tečaj hrvatskog jezika za Ukrajinske pridošlice.

Tečaj hrvatskog jezika pomoći će im da se prilagode brže i lagodnije životu u Hrvatskoj i da postignu potrebnu razinu znanja jezika za daljnje traženje posla. Tečaj je usmjeren na 72 sata intenzivne obuke i provodi se uz podršku profesora iz škole "Callidus". Tečaj traje ukupno 3 mjeseca, a trenutno ga pohađa 25 osoba.

Po završetku će imati preliminarno testiranje te ostvariti razinu znanja jezika B2 ili C1. Svi maturanti dobit će diplome za daljnju mogućnost polaganja državne mature.

Centar “Chervona Kalyna” u Zagrebu trenutno je mjesto okupljanja gotovo 1500 iseljenika iz Ukrajine, koji ondje imaju priliku besplatno učiti hrvatski i engleski jezik. Na taj način, jednostavnije se asimiliraju u društvu i lakše pronalaze posao na hrvatskom tržištu. Ovakve i slične hvalevrijedne inicijative od velike su pomoći ukrajinskim izbjeglicama, a tome doprinosi i činjenica da je otvoren i centar za podršku Ukrajincima, također na inicijativu Favbet organizacije. Favbet, međunarodna tvrtka koja više od 20 godina djeluje na svjetskom tržištu zabave, igara na sreću te sportskog klađenja, još jednom je potvrdio svoju predanost stvaranju nezaboravnih iskustava za svoje korisnike i dokazao da je više od sportske kladionice – oni su partner svima koji žive i uživaju u sportu.

Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 19:42