HRVATSKA NOĆ

FOTO, VIDEO: HRVATSKA NOĆ U SRCU EUROPE Glazbene zvijezde raspametile dijasporu, zapjevao i predsjednički kandidat: 'Ovdje smo za sve poginule...'

 
 Duje Klarić / CROPIX

Delirijum i u frankfurtskoj Fraport Areni - 12.000 posjetitelja jedanaeste "Hrvatske noći", najvećeg koncerta u iseljeništvu, slavilo je pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije u srazu sa Slovačkom, pjevajući hitove nekih od najpopularnijih hrvatskih izvođača.

Veselilo se dok trajala utakmica, ali i stalno pratila situacija na mobitelima (isprva uz čupanje kose i poneku psovku) dok se za nastupa Petra Graše, pred sam kraj utakmice iz publike nisu prolomili urlici oduševljenja.

Vatreni su dobili Slovake, a Grašo još jači podstrek raspoloženih posjetitelja, piše Slobodna Dalmacija.

- Bilo je užasno lako pjevati jer smo poveli, sve se poklopilo. Da sam mogao birati bolji trenutak, izabrao bih kraj koncerta i vodstvo Hrvatske. Drago mi je da se dogodilo tijekom mog nastupa i da će to tako i ostati - nasmijano je komentirao Grašo po silasku s pozornice na koju se proteklih godina penjao nekoliko puta.

Domenica otvorila, zoru se čeka uz Indiru

Uz Splićanina su u Fraport Areni sinoć pjevali i Gibonni, Klapa Rišpet, Indira Forza, Mate Bulić, Miroslav Škoro, Mladen Grdović, Željko Bebek i Prljavo Kazalište. U ranim večernjim satima pjesmom ga je otvorila nježna Domenica, dok je za samu zoru najavljen temperamentan kraj u Indirinu društvu.

- Koncert u Fraport Areni ima jedan poseban, pozitivan naboj i tradiciju, jer tu već godinama dolaze vodeći ljudi glazbene industrije. U pitanju je koncertni maksimum te godine - istakao je Grašo uživajući u susretu s publikom i kolegama.

- Hrvatska nema samo rock'n'roll, zabavnu, pop glazbu, nema samo tambure. Hrvatska ima sve. Bilo bi vrlo neodgovorno od nas da radimo nekakve selekcije. I zato imamo tu najbolje od tambure, najbolje od pop rocka itd. Mislim da je publika ovdje naučila imati jedan kvalitetan švedski stol. I izvođači su to dobro prihvatili...

Nastup svakog od nas ne traje dugo, samo sat vremena, a tu je i druženje je, jer se rijetko uopće imamo prigodu i naći na jednom mjestu", primjetio je dobro raspoloženi Grašo uoči čijeg je nastupa temperaturu u publici podigao Miroslav Škoro.

Frankfurt, 161119.
Fraport Arena.
U Fraport areni u Frankfurtu odrzana je 11. Hrvatska noc na kojoj su nastupili neki od najpoznatijih hrvatskih glazbenika
Na fotografiji: publika
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX

Predsjednički kandidat počeo je s "Domovinom", uslijedila je "Vrijedilo je" za Vukovar, a onda je s prvim taktovima "Lijepa li si" Škoro zapalio atmosferu u dvorani.

Škoro 'palio svjetla'

"Da samo znate kako vas je lijepo vidjeti s ove pozornice, okupljali bi se svaki dan. Neka vas dragi Bog blagoslovi, jedan veliki pljesak za organizatora, koji ovo čini ovako velikim događajem. Najvećim događajem hrvatske glazbe kroz godinu.

Želim vam dobru zabavu, želim da pobijedimo večeras i nogometu i želim vam da večeras ne budete ni Slavonci ni Bosanci ni Hercegovci ni Dalmatinci ni Imoćani ni Zagrepčani ni Zagorci ni Istrani. Budite Hrvati i budite ponosni, zapjevajte sa mnom", poručio je Škoro 'prošetavši' u svojih sat vremena kroz nekolicinu hitova, uputivši u jednom trenutku i zamolbu publici.

"Molim vas da upalimo svjetla u domovini, da se vi vidite vratiti, da zasvijetli ta naša lijepa domovina i da nikada ne izgubite put. Ovdje ćemo zasvijetliti za sve poginule hrvatske branitelje, za sve naše pretke, za sve naše majke, za sve naše očeve, za sve naše suze.

Zasvijetlit ćemo za našu domovinu... I neka ode fotografija u svijet da volimo svoj narod, da smo silno ponosni na svoju hrvatsku domovinu, da je volimo i da se za nju svake noći molimo", rekao je Škoro, a u Fraport Areni zasvijetlile su tisuće zaslona mobitela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:39