ČITAJTE U NOVOM STUDIJU

VIDEO: OVO SU DUETI KOJI ĆE OBILJEŽITI SPLITSKI FESTIVAL 'Ovo je nastavak sjajne tradicije'

 
Alka Vuica i Neno Belan snimaju duet
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Na 59. Splitskom festivalu, koji će se 4., 5. i 6. srpnja održati na Prokurativama, među dvadeset i četiri nove pjesme publika će imati prilike čuti čak četiri nova dueta.

Goran Karan i Tedi Spalato uz pratnju klape Sveti Juraj HRM otpjevat će Karanovu skladbu “Kuća naše pisme”. Mia Dimšić i Marko Tolja nastupit će s pjesmom “Sva blaga ovog svijeta”, koju su napravili Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Alka Vuica i Neno Belan udružit će glasove u pop-rock duetu “Vrijeme za nas” Zorana Šerbedžije, a Saša Antić i Bobo Knežević izvest će vlastitu pjesmu “Uvelo misto”.

- Može se reći da ovo festivalsko izdanje obiluje sjajnim duetima. Sva četiri dueta glazbeno su različita, svaki je poseban na svoj način, a premda mi pjesme nismo birali tako da smo gledali je li koja od njih duet ili ne, drago mi je što mogu reći da smatram da će neki od ovih dueta nastaviti sjajnu tradiciju dueta lansiranih na Splitskom festivalu, na kojem su šezdesetih godina upravo Tereza Kesovija i Toni Kljaković izveli današnju splitsku himnu ‘Nima Splita do Splita’. Na istom ovom festivalu Oliver i Boris Dvornik premijerno su otpjevali svoju čuvenu ‘Nadalinu’, a Meri Cetinić i Tedi Spalato izveli su kultnu pjesmu ‘Konobo moja’ - podsjeća Tomo Mrduljaš, direktor Splitskog festivala.

Redakcija Studija mjesec dana uoči festivala posjetila je glazbenike koji u tonskim studijima od sjevera do juga zemlje završno dotjeruju svoje duete koje će u srpnju otpjevati u “najluđem gradu na svitu”.

Više o ljetnim duetima možete pročitati u novom broju Studija, a moći ćete, među ostalim, pročitati i najavu koncerta Doris Dragović u zagrebačkoj Areni, priču o karijeri glumca Gorana Bogdana, razmišljanja glumca Luke Petrušića o dubokoj krizi kazališta, životnu priču glumice Komedije Mirele Brekalo.

Studio, Hanza media
Naslovnica Studija, 1.6.2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:47