ZVJEZDANA SURADNJA

Za novog ‘Borata‘ Sacha Baron Cohen ponovno je angažirao Gorana Bregovića

Bregovićeva pjesma "Ederlezi" iskorištena je već u samom uvodu novog hit filma
Borat i Goran Bregović
 Profimedia/Cropix

Nakon 14 godina, koliko je prošlo od njihove posljednje suradnje, Sacha Baron Cohen ponovno je angažirao Gorana Bregovića na svom novom filmu.

Riječ je o nastavku "Borata", hita iz 2006. godine koji je sada dobio podugački naslov "Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan" koji je prije nekoliko dana, zbog zatvorenih kinodvorana premijerno pušten na Prime Videu.

image
Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Najpoznatiji kazahstanski novinar, doduše onaj filmski u interpretaciji britanskog komičara Cohena se vratio, a kako piše Dnevni avaz, Bregovićeva pjesma "Ederlezi" iskorištena je već u samom uvodu filma.

Inače ista skladba je bila i u prvom "Boratu", a osim nje u ovom filmu našla još jedna skladba bosanskohercegovačkog autora, a radi se o također dobro poznatoj pjesmi na ovim prostorima - "Kalašnjikov". Obje ove pjesme Bregović je napisao za filmove Emira Kusturice, prvo spomenutu za "Dom za vješanje", drugu za "Undergound".

image
Goran Bregović
Srecko Niketic/Cropix

Za "Borat 2" Cohen je iskoristio i druga poznata imena romske glazbe kao što su Esma Redžepova, Kočani Orkestar i Fanfare Ciocarlia.

Također i sam Cohen se uhvatio skladanja (zajedno s još autora), pa je napisao "Wuhan Flu Song", koju je i otpjevao s Warren G. Hardingsom.

image
Timothy A. Clary

I sam plakat filma posvećen je koroni, pa tako uz natpis "Nosite masku, spasite živote", Cohen je pozirao s čak dvije maske, jednom na čelu, a drugom na međunožju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:24