SRDELA IM PRESUDILA

U dvoboj showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' uz Doris i Luku idu i braća Bošnjak: 'Mi smo spremni'

ZAGREB – Nakon trećeg dana mentorskog tjedna, u kojem je vladala kraljica mora na čak pet načina, dobili smo dvoje novih duelista: Drago i Vlado te Doris i Luka. Oba para ovaj tjedan nisu imali previše sreće, iako su se dobro držali, no ne dovoljno da izbjegnu odlazak u duel showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. S druge strane, što je Panta nervozniji, to su mu jela bolja! Srdele Vladimira i Brankice pobrale su ovacije i najbolje ocjene večeras!

Natjecatelji su kroz svih 60 minuta bili zbunjeni zadatkom mentora Ivana Pažanina. Osim što ih je zbunila sama činjenica da trebaju napraviti pet različitih načina pripreme srdele, čini se da je najteži dio bio zapamtiti koji sve začini i kremice idu s kojom termičkom obradom srdele. To se najviše odrazilo na Doris i Luku koji na kušanje nisu uspjeli donijeti cjelovit tanjur – nedostajale su im čak dvije komponente. Bilo bi sve zgotovljeno da su imali još samo pet minuta dodatnog vremena da završe jelo, no žiri ih je zbog toga, ali i zbog nedovoljne količine marinade, prejako zapržene ribe i previše češnjaka 'nagradio' sa svega 16 bodova.

Sutra će u dvoboj s Doris i Lukom ići i braća Bošnjak koji također nisu prikupili dovoljno bodova da izbjegnu dvoboj. Unatoč dobroj marinadi, napravili su prerijedak aioli umak te prepržili srdelu, pa im je žiri dodijelio samo 19 bodova.

„Mi smo spremni za dvoboj. Mi ga želimo još otkako su krenuli dvoboji. Pa i ako ispadnemo, barem smo odradili jedan dvoboj“, kažu braća Bošnjak.

Za razliku od ova dva para, izgubljeni i zbunjeni Vladimir i njegova supruga Branka jednostavno su oduševili žiri svojim tanjurom. S obzirom da se paničarilo kod pripreme srdele, očekivani debakl nije se dogodio. Pažanin im je čestitao na svakom djeliću hrane na tanjuru, od sočnosti srdele, odlične začinjenosti i filetiranja do ukusne aioli kreme i balansa kiselosti u marinadi. A i Željka je priznala da bi s guštom pojeli ovako pripremljen tanjur.

I ovaj četvrtak će show napustiti jedan par. Tko će to biti, doznat ćemo sutra, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 20:15 na RTL-u!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:26