KRATKA I DIREKTNA

VIDEO: OSKAROVKA ZAČEPILA USTA LJIGAVCIMA KOJI OSUĐUJU ŽENE ZBOG ODJEĆE, I KAŽU DA SU SAME KRIVE ZA ZLOSTAVLJANJE Danas svi govore o njenoj poruci

 
 Mario Anzuoni / REUTERS

Glumica Cate Blanchett je na dodjeli modnih nagrada u ponedjeljak primila nagradu za ikonu stila i pritom održala kratki govor kojim je začepila usta svima onima koji prosuđuju žene na temelju njihovih modnih izbora.

Dobitnica Oscara još je jednom izazvala pažnju samom pojavom na crvenom tepihu dodjela modnih nagrada InStyle u ponedjeljak, no potom je iznenadila kratkim i jednostavnim govorom.

Komentirajući modu Cate je istaknula da žene smiju nositi što god im se sviđa te da njihov odabir ne znači automatski poziv za nešto.

‘Svi volimo izgledati seksi, ali to ne znači da želimo spavati s vama. Nitko ne kaže Steveu Bannonu: Izgledaš kao smeće, želiš li da te bacim u kantu? Što se mene tiče, prave ikone stila su one žene koje su uvijek svoje, bez isprike, čiji su fizički izgled i estetika integrirani na nesvjestan način.

Žene koje znaju kako izgledaju, znaju da nisu samo zbog toga ono što jesu, da je to samo produžetak njihove osobnosti. Stvar je u tome da se trebaju osjećati slobodno nositi ono što žele, kad žele i kako žele’, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:59