AMERIKA U ŠOKU

Zvijezda humoristične serije optužena je za silovanje tri žene: ‘Zna se zašto mi hoće smjestiti‘

Masterson je optužbe opovrgnuo te ustvrdio da je za silovanja optužen jer je član Scijentološke crkve
Danny Masterson
 MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Američki glumac Danny Masterson (44), najpoznatiji po ulozi Stevena Hydea u seriji "Lude 70-e", optužen je za silovanje tri žene, piše BBC.

Silovanja su se navodno dogodila između 2001. i 2003. godine, a žene su bile u svojim 20-im godinama.

Masterson je optužbe opovrgnuo te ustvrdio da je za silovanja optužen jer je scijentolog. Ako se utvrdi da je kriv, Masterson bi mogao biti kažnjen sa zatvorskom kaznom od 45 godina.

Tužitelji su bili prisiljeni odustati od još dvije optužnice jer nisu imali dovoljno dokaza i zbog nastupanja zastare.

Mastersonov odvjetnik Tom Mesereau rekao je da je njegov klijent "nevin". "Gospodina Mastersona i njegovu suprugu (Bijou Phillips) šokiralo je to da su ove 20 godina stare tvrdnje rezultirale optužnicama, no oni i njihove obitelji pronalaze utjehu u tome da će istina na koncu izaći na vidjelo", rekao je Mesereau.

Netflix je scenarističkim intervencijama Mastersona 2017. godine izbacio iz televizijske serije "The Ranch" zbog spomenutih optužbi.

"Nikada nisam bio optužen za zločin, a kamoli osuđen. U ovoj ste zemlji nevini dok se ne dokaže suprotno", rekao je tada Masterson. "Međutim, u trenutnoj klimi, čini se da se pretpostavlja da ste krivi čim vas se optuži."

Masterson i Phillips u braku su od 2011. godine.

Četiri su žene prošle godine tužile Mastersona i Scijentološku crkvu zbog sumnji da su proganjane, uznemiravane i zastrašivane nakon što su prijavile navodno zlostavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 14:40