NA GLAVU MU STAVILI VREĆICU, U USTA UGURALI ČARAPU

POKOLJ U KUĆICI NA PLAŽI Ovo je peteročlana banda koja je u Brazilu smaknula imućnog Hrvata

Brazilska je policija uhvatila petorku koju dovodi u vezu s divljačkim ubojstvom Hrvata Ante Stanića

Policijska akcija „Požuda“ koja je trajala osam dana kulminirala je u ponedjeljak ujutro i rezultirala je uhićenjem petero osoba koje se dovode u vezu sa stravičnim ubojstvom Hrvata Ante Stanića (57) i Šveđanina Faika Nekića (78) u kućici na plaži u brazilskoj državi Rio Grande do Norte.

Mučke ubojice - Fernando Luiz do Nascimento, Fábio Henrique da Silveira Mendonça, Renato de Souza Celino i Brenda Geovanna Fernandes obojicu su muškaraca, inače podrijetlom iz BiH, tu večer 7. ožujka mučili satima ne bi li, prema saznanjima koja su imali, ukrali 100 tisuća dolara skrivenih u kući.

Korisne informacije o možebitnoj gotovini dojavila im je 18-godišnja Ariane de Souza koja je kod Stanića i Nekića stanovala nekoliko dana. No, postoji mogućnost greške u komunikaciji jer Stanić nije govorio portugalski!

Peteročlana banda ih je tukla, vezala im ruke i noge te im na glave stavila vrećice s ciljem da se što prije uguše. Staniću je oko vrata osim vrećice bio svezan i konop, a u usta su mu ubojice ugurale čarapu. Pljačkaši ubojice su ukrali i odvezli u nepoznato srebrni automobil Fiat palio koji je unajmio Stanić od rent-a-car kuće, ali su nepoznate osobe odnijele sa sobom i veliki plazma televizor, pumpu za vodu te još neke sitnice. Iz kuće je nestalo i nešto zlatnine koju su imali, baš kao i sat s ruke od kojeg se Stanić nije odvajao.

Tragovi borbe koji ukazuju na ubojicu, tvrdi brazilska policija, pronađeni su pod noktima ubijenih muškaraca. Stanić i Nekić u Brazil su kao turisti ušli 14.siječnja, a za razliku od Stanića koji Brazil intenzivno, barem jednom godišnje, posjećuje od 2007.godine, Nekiću je to bilo drugi puta u životu.

Stravičnom činu prethodilo je intenzivno partijanje. U Stanićevoj kući iz dana u dan redale su se žene svih profila i dobi. Bilo je tako i večer prije pokolja. Organizirali su vatreno orgijanje sa Arinom, no nisu ni slutili da će ih slatki užici s relativno nepoznatim djevojkama lakog morala u konačnici stajati života.

Dan poslije kućepazitelju koji ih je zvao nisu se javljali na telefon. I onda je uslijedio šok za turističko, vrlo pitoreskno mjestašce, za njihove obitelji i poznanike. Fotografije njihovih izmučenih i beživotnih tijela koje je objavila brazilska policija, obišle su svijet. Od njih petero, četvero je priznalo zločin i to upravo oni u čijim je kućama pronađen dio ukradene robe od košulja hrvatskih kreatora do zlatnih lanaca, televizora, ključeva od automobila kojim su pobjegli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:51