AP Photo/Matthias Schrader
ATP LONDON

Čilić i Querrey: Čiji servis će presuditi? Obojica ispustila tek po dva servis gema!

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 16. lipanj 2012. 14:07

Marin Čilić je do svog drugog polufinala u sezoni stigao iznimno uvjerljivo. U tri odigrana meča nije izgubio ni jedan set, a ukupno je svoj servis izgubio samo dva puta. Otvorio je tako travnati dio sezone na najbolji mogući način, ali valja i napomenuti da mu je ždrijeb iz kola u kolo išao na ruku.

Najveću uslugu učinio mu je Lu s kojim se sastao u četvrtfinalnom dvoboju. Taipežanin je radi kiše tek jučer nastavio svoj meč sa Tipsarevićem i nakon dodatnih sat i pola igre izborio veliku pobjedu. No za samo dva sata morao je ponovo na teren sa Čilićem i stvari su tamo tekle znatno drugačije. Od kraja prvog seta bilo je uočljivo njegovo lošije kretanje i nakon dva uvodna gema u drugom setu odlučio se za predaju.

Plasirao se tako Hrvat u svoje prvo polufinale na ovom turniru za samo 39 minuta i svježina će svakako biti na njegovoj strani. U tih 40 minuta igranja treba spomenuti da ga je servis odlično služio te vjerojatno ni sam ne pamti kada je zadnji puta imao 75% ubačaja prvog. A na njemu je izgubio samo dva poena, pružio samo jednu break priliku i očito je pronašao pravi ritam.

Pronašao ga je zasigurno i Querrey, bivši pobjednik ovog turnira. On je do svojeg prvog ATP polufinala ove sezone stigao manje uvjerljivo, no potpuno zasluženo. Servis, njegovo zaštitno oružje cijeli tjedan odlično funkcionira, a to je demonstrirao i u četvrtfinalnom dvoboju s Dodigom.

Bio je to dvoboj s vrlo malo izmjena što najbolje ocrtava tek sat i pola igre u tri izjednačena seta. Ukupna razlika poena bila je tek 4 na Amerikančevoj strani, a do pobjede ga je uz odličan servis (84% poena na prvom, 8 aseva) vodila bolja realizacija break prigoda. Tako je iskoristio 2 od 3 izborene, a s druge strane spasio je čak 3 od 4 ponuđene. Od negativnih stvari valja spomenuti lošiju igru na drugom servisu (48% poena) znatno slabiju igru bekendom.

Jedini međusobni ogled dolazi baš sa trave otprije tri godine na Wimbledonu. Tamo smo svjedočili vrlo izjednačenom i čvrstom dvoboju, a prema dosad pokazanom takav bi nas mogao očekivati i danas.

Drugi par:



G. Dimitrov - D. Nalbandian (16:00)

Linker
25. travanj 2024 17:39