Alex Livesey/Getty Images
NOĆNA MORA GORDOG ALBIONA

CRNI SCENARIJ: NAJVEĆI PROTIVNIK HRVATSKE NA EURU OSTAJE BEZ APSOLUTNE ZVIJEZDE!? Na pomolu novi težak udarac za domaćina Europskog prvenstva!

Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2020. 22:35

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Marcus Rashford (22) mogao bi propustiti europsko prvenstvo ovoga ljeta zbog ozljede stopala.

Mladi napadač je 15. siječnja u susretu protiv Wolverhampton zadobio prijelom stopala i upitno je hoće li se oporaviti do početka EP-a i ogleda protiv Hrvatske koji je na rasporedu 14. lipnja.

"Nadam se da će Marcus ponovo igrati ove sezone. Bit će neizvjesno do kraja. Sigurno ga neće biti nekoliko mjeseci, a ako neće biti posve spreman neće ići na europsko prvenstvo," kazao je menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Prema prvim procjenama Rashford će biti izvan stroja najmanje šest tjedana, a potom će morati na rehabilitaciju.

"Nisam liječnik, ali potrebno je vrijeme. Obično je potrebno šest tjedana za ovakvu ozljedu, ali morat će i na rehabilitaciju poslije toga", objasnio je norveški stručnjak.

Rashhford je do sada upisao 38 nastupa za englesku reprezentaciju, a postigao je i 10 golova. Očekuje se kako će biti na popisu kandidata engleske vrste za EURO.

Engleska će na EP-u igrati u skupini s Hrvatskom, Češkom i jednom ekipom iz kvarteta Norveška, Srbija, Škotska i Izrael, a mogla bi biti znatno oslabljena.

Prije mjesec dana, doktor Chris Wilson, jedan iz kruga vrhunskih britanskih kirurga, potegnuo je alarm u engleskoj javnosti kad je objavio da je Harry Kane praktično prekrižen za Euro 2020. Golgeter engleske reprezentacije, koji je kvalifikacije zaključio sa 12 golova, odšepao je s terena tijekom novogodišnje utakmice Tottenhama i Southamptona. Dijagnoza - ruptura tetive u mišiću lijeve noge.

"Moja je prognoza šest mjeseci stanke. Ako operacija prođe prema očekivanjima, prvih šest tjedana potrošit će samo na zacjeljivanje rane. Onda slijedi još šest do dvanaest tjedana potrebnih da očvrsne muskulatura i da se igrač postupno vrati u tjelesnu kondiciju. Ako je riječ o vrhunskim nogometašima, ja ih ne bih ohrabrivao velikim najavama. Savjetovao bih da se fokusiraju na predsezonu", objasnio je tada dr. Wilson.

Linker
18. travanj 2024 16:36